Ambasadorul României în Grecia: ”Turismul nu va mai fi ce a fost”

Ultima actualizare:

    George Ciamba, ambasadorul României în Grecia, spune că turismul se va schimba după pandemia de coronavirus
George Ciamba, ambasadorul României în Grecia, spune că turismul se va schimba după pandemia de coronavirus

7 din 10 români aleg an de an să-și facă vacanța în Grecia. Este o destinație cerută de mulți, tocmai de aceea autoritățile elene discută măsurile pe care le vor lua, pentru ca frumoasa lor țară să poată primi și în acest sezon estival turiști. Chiar dacă vor reuși să deschidă hotelurile și plajele, ambasadorul României în Grecia, George Ciamba, este sceptic și spune că ”turismul nu va mai fi ce a fost.”

Frica de coronavirus îi împinge pe guvernanții din Grecia să se gândească la măsuri care să țină în frâu infecarea cu coronavirus a populației.

Potrivit ambasadorului României în Grecia, George Ciamba, această țară are, în prezent, un număr foarte mic de îmbolnăviri, raportat la numărul de cetățeni.

”Grecia a luat măsuri foarte devreme privind introducerea restricțiilor, ceea ce a dus la un număr relativ mic de cazuri de coronavirus. Sunt 2.500 cazuri, dintre care 46 sunt tratate la ATI. Sistemul de sănătate este slab finanțat și nu ar face față unui număr mare”, a explicat diplomatul, care a arătat că Grecia are frontieră terestră UE doar cu Bulgaria, ceea ce a dus la o mai puțină circulație a persoanelor. 

Tocmai de aceea, autoritățile de aici au discutat un plan de măsuri, care trebuie corelat la nivelul UE, pentru a putea face față unui val de europeni care vor veni să-și petreacă un sejur pe Litoralul elen.

Ele au fost primele care au cerut ca turiștii să intre în țară pe baza pașaportului de sănătate, în care să fie specificat că nu sunt infectați cu COVID-19.

Ministrul grec al Turismului va ieși mâine, 28 aprilie, ca să anunțe propunerile pe care le are în privința Turismului.

”Turismul nu va mai fi ce a fost. Este o criză asupra cerererii, dar și a ofertei. Plus că este foarte greu de asamblat în noile condiții. Este clar că nu va mai exista masa tip bufet, apoi va trebui să se găsească modalitatea de a se putea face accesul pe o plajă, dar și în alte locuri unde lumea vrea să se recreeze în timpul vacanței”, a precizat George Ciamba, într-o intervenție la Digi 24.

Grecia este dependentă de zona turistică, dar, cu toate acestea, este și precaută.

Sezonul estival îl va deschide doar pentru perioada iulie-septembrie, iar în funcție de cum evoluează situația ar putea fi prelungit cu încă două luni.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/se-ia-coronavirusul-din-mare-sau-din-piscina-ce-spun-medicii

https://www.click.ro/news/national/adio-bronz-vor-sa-ne-tina-custi-pe-plaja-ce-tari-poti-merge-la-vara-vacanta

https://www.click.ro/news/national/ce-trebuie-sa-faci-ca-sa-ti-repogramezi-vacanta-platita-afla-la-numarul-dat-de

https://www.click.ro/news/national/klaus-iohannis-anunta-masuri-de-relaxare-din-15-mai-ce-crede-despre-propunerile-lui

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net