Am scăpat de caniculă! De miercuri, vine toamna!

furtuna_in_oras.jpg

Furtuna in oras
Toamna își intră în drepturi. Se anunță ploi, vânt și temperaturi mai scăzute
sursa foto: click.ro
Citeste tot despre: 

Marți, 3 septembrie, am avut parte de ultima zi de vară, cu temperaturi care au depășit, pe alocuri, 34 de grade. De miercuri, meteorologii anunță o răcire a vremii, instabilitate, temperature mai scăzute și ploi. Gata cu canicula! Vine toamna!

Marți am trăit, se pare, ultima zi de vară. De miercuri, meteorologii au anunțat că se instalează toamna. Ei au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în 16 judeţe, transmite news.ro. De marți după-amiază până mierccuri dimineaţă se vor semnala averse de ploaie, vânt şi grindină. Ulterior, vremea se va răci în întreaga ţară şi sunt anunţate cantităţi însemnate de precipitaţii.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până miercuri, 4 septembrie, la ora 10:00 este valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat la început în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova, apoi local şi în Transilvania. Vor fi averse torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice şi grindină”, a transmis ANM.

Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile apă vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat. Meteorologii precizează că intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. ”În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în sudul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 40-50 de litri pe metru pătrat”, a mai transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, temporar, vântul va avea intensificări în sudul şi estul ţării cu viteză la rafală în general de 45 - 55 de km la oră. În plus, vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice şi centrale.

 

Citește și: 

Uite cum să-ţi fereşti casa de furtună!

Cum ne protejăm de furtună. 10 reguli cere ne pot salva viaţa

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1