Alte 5 persoane din blocul morții din Timișoara, internate. Ce spun legiștii despre primele decese

Ultima actualizare:

    O mamă și doi copii au murit după o dezinsecție într-un bloc din TimișoaraInquam Photos / Virgil Simonescu
O mamă și doi copii au murit după o dezinsecție într-un bloc din TimișoaraInquam Photos / Virgil Simonescu

Coșmarul continuă pentru locatarii blocului din Timioara în care s-a făcut deratizare cu o substanță foarte toxică. Până miercuri dimineață au mai fost trei apeluri la 112. Cinci persoane au fost internate, trei dintre acestea fiind copii.

Reprezentanții ISU Timiș spun că miercuri s-au primit trei solicitări noi, prin 112, pentru 5 persoane: o mamă cu doi copii de 12 și 14 ani, un adult și încă un copil de 11 ani.

Adulții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe, iar copiii la Spitalul „Louis Țurcanu”.

Reprezentanții ISU Timiș precizează că toate cele 5 persoane locuiau în blocul de pe strada Miorița nr. 8 din Timișoara, evacuat luni.

La această oră, la Spitalul Județean sunt internați 10 adulți, la Spitalul Municipal un adult internat și un adult evaluat, iar la Spitalul „Louis Turcanu” sunt 29 copii internați și alți doi în evaluare.

Medicii legiști: rezultatul autopsiei este neconcludent

Medicii legişti din Timişoara au finalizat analizele preliminare în urma autopsiilor celor doi copii şi femeii care au murit, la Timişoara, după dezinsecţia şi deratizarea dintr-un bloc, însă rezultatele nu sunt concludente, conform News.ro. Ei spun că se va face un examen toxicologic, care este unul de durată.

În prima etapă a analizelor uzuale, făcute la IML, nu au fost depistate urme ale substanţei. Aceasta pentru că ceea ce au inhalat copiii şi femeia, PH3, un gaz eliminat de fosfină, daca e în cantitate mică, nu rămâne în corp.

Medicii legişti însă au luat probe pentru examenul histopatologic, ţesuturi, sânge şi organe. Acestea vor fi supuse analizelor toxicologice, care durează aproximativ o lună şi care vor putea releva prezenţa unor elemente care să arate că cei trei au murit din cauza intoxicării, mai ales că substanţa folosită la dezinsecţie şi deratizare este mortală chiar şi în cantitate foarte mică.

O femeie și doi copii au murit intoxicați

Un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 28 de ani, au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţei nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.

Până în prezent, un număr de 83 de persoane, din care 56 de adulţi şi 27 de copii s-au prezentat pentru investigaţii la trei spitale din oraş, şi anume Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara.

În prezent mai sunt internate 33 de persoane. Este vorba despre 9 pacienţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara;  3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi 21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara.

Toţi pacienţii sunt stabili, în stare bună, o parte din ei mai prezintă simptomatologie digestivă (greaţă, vărsături), dar rezultatele analizelor medicale sunt îmbunătăţite.

Citește și:

Firma care a făcut dezinsecția în blocul groazei din Timișoara nu a fost verificată niciodată

S-a descoperit substanța ucigașă de la Timișoara. Patronul firmei de dezinsecție, reținut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net