Ce este fosfura de aluminiu, substanța folosită la deratizarea ucigașă de la Timișoara

andrei-leca125477_0.jpg

Andrei Leca s-a ocupat mulți ani de deratizarea și dezinsecția din București
Andrei Leca spune că fosfatul de zinc este o adevărată bombă mortală în spații închise
Citeste tot despre: 

Fosfura de aluminiu, substanța folosită la deratizarea și dezinsecția scării de bloc din Timișoara este un gaz toxic care este folosit la depozitele de cereale pentru a distruge insecte și rozătoare. Specialistul Click! spune că niciodată fosfura de aluminiu nu se folosește în spații de locuit

”Au folosit fosfură de aluminiu? Doamne cei care au făcut deratizarea la Timișoara chiar nu se pricepeau. Această substanță este avizată special pentru agricultură, nu are ce căuta în spații de locuit. Cu ea se gazează depozitele de cereale pentru a termina tot ce există acolo, rozătoare sau insecte. Este practic o bombă nucleară a insectelor și rozătoarelor. Fosfura de zinc este sub formă de pastile, alb-argintii care în contact cu umezeala se transformă într-un praf alb, apoi într-un gaz ucigaș. Nu avea ce să caute fosfura de zinc pe scările blocului din Timișoara. În spații de locuit nu ai voie să dai cu această substanță”, a declarat Andrei Leca, fostul director al societății 3 D, care s-a ocupat mulți ani de deratizarea și dezinsecția Bucureștiului.

Acesta încearcă să explice ce s-a întâmplat pe scara blocului.”Au lăsat substanțele pe la colțuri și apoi probabil au pulverizat peste tot alte substanțe iar umezeala a favorizat emanarea gazului. Pastilele de fosfură de zinc nu emană gaz decât dacă dau de umezeală altfel nu! Salariații firmei de dezinsecție și deratizare au purtat măști, s-au protejat dar nu au avut grijă de locatari. Oamenii din bloc practic au fost condamnați, puteau să moară mult mai mulți. Oamenii au stat liniștiți, nu au știut ce pericol îi paște și cum trebuie să acționeze”

Citiți și

Pericol iminent: București poate fi oricând invadat de şobolani şi ţânţari

O mamă și doi copii au murit după o dezinsecție într-un bloc din Timișoara. Ce s-a întâmplat

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Zeci de elevi au acuzat mâncărimi de piele şi usturimi ale ochilor, iar unul a fost internat cu conjunctivită, după dezinsecţia făcută într-o şcoală din Suceava, potrivit Mediafax. Sâmbătă, o firmă autorizată a dezinfectat şi deratizat clasele.

  • bloc din timisoara

    Trei persoane au murit după ce într-un bloc din Timișoara s-a făcut dezinsecție și deratizare. Doi copii și mama unui dintre ei au căzut victime inconștienței unui patron care a cumpărat substanța ucigașă ”de la o cunoștință”, în vreme ce firma acestuia n-a fost niciodată verificată de angajații Direcției de Sănătate Publică Timiș.