Alocații copii 2020. Ludovic Orban a declarat că nu sunt bani la buget pentru dublarea ajutorului de la stat

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban despre PSD: „Ați promis miere, ați dat venin”foto: arhiva Click!
Ludovic Orban despre PSD: „Ați promis miere, ați dat venin”foto: arhiva Click!

Alocațiile copiilor în 2020 nu se vor mări prea curând, a anunțat Ludovic Orban, luni seară, la un post de televiziune. El a declarat că râmâne fidel deciziei pe care a luat-o anul trecut cu privire la majorarea ajutorului de stat pentru cei mici. Nu sunt bani la buget, a susținut și acum primul ministru.

Într-un interviu acordat postului de televiziune digi24.ro, Ludovic Orban a vorbit despre alocațiile copiilor are ar fi urmat  să se dubleze începând cu data de 1 ianuarie 2020. Premierul a declarat că, deși își dorește ca ajutorul acordat să se mărească, momentan acest lucru este posibil, deoarece bugetul nu poate susține plățile. Ludovic

Orban a mai declarat că nu se știe când se vor mări alocațiile, dar asta nu se va întâmpla în viitorul prea apropiat. Iată o veste foarte proastă pentru toți părinții care chiar se bazau pe acești bani în plus.

Alocații copii 2020. Ajutoarele de la stat pentru cei mici s-au mărit cu doar 3.8%

Orban a mai adăugat că alocațiile celor mici s-au mărit de la 1 ianuarie, dar cu o sumă mult mai mică, iar asta în urma depunerii unui proiect de lege de către PNL. Majorarea pe care o dorește PSD-ul este, însă, imposibilă la acest moment. „Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare al creșterii alocațiilor. Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuși, o creștere rațională a alocațiilor de copii, care repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii", a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL. „Mai mult, potrivit unui alt proiect de lege adoptat tot la propunerea PNL, alocațiile cresc anual, pentru a recupera puterea de cumpărare a alocației, care se pierde în urma inflației. Deci, practic, alocațiile de la 1 ianuarie cresc cu 3,8%. Să vii acum, tot în 2019, și să impui o nouă dublare a alocațiilor pentru copii, arată o lipsă de responsabilitate categorică din partea PSD”, a subliniat Ludovic Orban. „Aici sunt un om cinstit și am spus-o încă din prima: PNL a introdus un amendament la Legea bugetului de stat, în martie 2019, prin care aproape s-au dublat alocațiile. De ce am făcut lucru ăsta? Pentru că pentru o perioadă de patru ani de zile, PSD nu a crescut deloc alocația”.

Mărite, alocațiile ar crește cheltuielile bugetare cu peste 6 miliarde de lei 

„Nu putem să aplicăm legea așa cum este ea adoptată”, a mai spus Orban. „Ne dorim creșterea alocațiilor, căutăm o soluție, avem mai multe variante în analiză, astfel încât să garantăm copiilor României că vor beneficia în timp de o creștere a alocației care să fie posibil de finanțat. Gândiți-vă că dublarea alocațiilor, așa cum a cerut PSD, înseamnă creșterea cheltuielilor bugetului de stat cu peste 6 miliarde, care înseamnă creșterea deficitului bugetar cu un procent semnificativ”, a concluzionat premierul. 

Prin urmare, alocațiile pentru copii în 2020 nu vor suferi mari schimbări, iar dacă se va întâmpla, majorările vor fi mult mai mici și aplicate progresiv. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net