Alexandru Rafila, sfat din izolare. Medicamentul interzis dacă ai COVID: "Este grav să iei"

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de MicrobiologieSursă foto: Arhivă Click!
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de MicrobiologieSursă foto: Arhivă Click!

Medicul Alexandru Rafila a anunţat joi că şi în cazul său s-a confirmat infecţia cu noul coronavirus, după ce, iniţial, soţia sa fusese testată pozitiv. Aflat în izolare, medicul a intrat în direct într-o emisiune televizată și a dat detalii despre tratament și despre cum se simte.

"Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă, în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină. Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi. Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm", a explicat profesorul Alexandru Rafila, la România TV, potrivit DC News.

Ce e azitromicina

Azitromicina este un antibiotic din clasa macrolidelor, fiind utilizat în tratamentul unor infecții bacteriene. Printre acestea se numără: otite, pneumonie și infecții la nivel gastrointestinal. Căile de administrare disponibile sunt orală, intravenoasă și oftalmică.

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru postul de premier

Consiliul Politic Naţional al PSD a validat, cu unanimitate de voturi, ca Alexandru Rafila să fie propunerea de premier pe care social-democraţii o vor înainta la consultările de la Cotroceni, care vor avea loc pe 14 decembrie.

Citește și:

Alexandru Rafila, testat pozitiv pentru coronavirus: "S-a confirmat infecția și în cazul meu"

O pacientă de la Spitalul „Victor Babeş” a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net