Alexandru Cumpănaşu are un CV dubios. Este masterand în Elveţia fără să fi absolvit o facultate

Ultima actualizare:

    Alexandru Cumpănaşu a recunoscut că nu are facultatea terminatăFoto: Facebook
Alexandru Cumpănaşu a recunoscut că nu are facultatea terminatăFoto: Facebook

Alexandru Cumpănașu s-a înscris recent în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Unchiul Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani răpită şi se pare omorâtă la Caracal de Gheorghe Dincă, ar fi urmat, de curând, cursuri de master la o universitate din Elveția. În CV-ului său nu apare însă facultatea pe care ar fi absolvit-o Cumpănașu. Deși candidează la alegerile prezidențiale, acesta nu are un CV public, așa cum au ceilalți candidați.

Din document reiese că din noiembrie 2016 este student la master la Open University din Elveția. Cu toate acestea, în CV-ul lui nu apare facultatea pe care ar fi urmat-o. Mai mult, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Cumpănașu nu ar fi absolvit o astfel de formă de învățământ, scriu jurnaliştii mainnews.ro.

Cv+ul lui Alexandru Cumpănaşu nu arată că ar fi absolvit vreo facultate
Cv+ul lui Alexandru Cumpănaşu nu arată că ar fi absolvit vreo facultate

Toate informațiile menționate la capitolul „Educație și formare” se referă la cursuri sau la atestatele obținute, nu și la formele de învățământ urmate.

În 2016, Robert Turcescu susținea că președintele Coaliției pentru Modernizarea României  nu a absolvit o facultate.

"Găseşte cineva un curriculum vitae al lui Alexandru Cumpănaşu? Ăla de la Asociaţia pentru Implentarea Democraţiei, ăla care se chinuie să facă o emisiune cu ambasadori la Realitatea Tv! Uite care e pontul: o sursa bine informată îmi spune că numitul Cumpănaşu n-a terminat nici măcar anul I de facultate. Deci n-are studii superioare. Asta nu-i bai că, deh, ţara are nevoie de toţi oamenii ei, cu sau fara facultate. Numai că alde Cumpănaşu predă de nişte ani buni fel de fel de cursuri pe la Colegiul MAI.Deci? Facem un tic-tac cu “specialistul” Cumpănalu? Later edit: Cumpănaşu are contract şi la SNSPA şi, după cum se vede şi în captura de mai jos, se dă mare specialist şi în faţa unor minţi tinere adunate de liberali la Institutul de Studii Populare. E deja prea multă impostură, nu? Hai cu CV-ul Cumpanaşului! Sau n-avem?”, scria Turcescu pe Facebook.

Reacţia lui Alexandru Cumpănaşu 

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Alexandru Cumpănașu a recunoscut că nu are facultatea terminată. "Sunt atâți proști cu diplomă. Din punctul meu de vedere, am studii superioare. Nu am diplomă de licență, diplomă de Bacalaureat am”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

În anul 2005, Alexandru Cumpănașu a primit două diplome de participare la evenimente politice, iar un an mai târziu, acesta a obținut un certificat de absolvire la un curs de securitate internațională, în cadrul Colegiului Național de Apărare al MApN.

În document, Cumpănaşu arată că urmează un master în Elveţia
În document, Cumpănaşu arată că urmează un master în Elveţia

În anul 2008, Cumpănașu a mai obținut un certificat de participare, în cadrul unui eveniment de politici publice, organizat în București.

În martie 2005- aprilie 2006 a fost Colaborator la Asociația Română pentru Transparență, Organizație non-guvernamentală din România, membră a Transparency International.

Din octombrie 2015 până în prezent, Alexandru Cumpănașu este președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României.

În perioada 2015-2017, candidatul la prezidenţiale a avut o emisiune la Realitatea TV, numită „Ambasador România”. Din 2017 s-a mutat la Antena 3, însă în prezent nu mai are nicio colaboarare cu televiziunile din România. Din 2004 până în prezent, Alexandru Cumpănașu este director executiv al Asociației pentru Implementarea Democrației, o organizație non-profit.

Alexandru Cumpănașu este unchiul adolescentei Alexandra Măceșanu, care ar fi fost ucisă în iulie  în Caracal, de către Gheorghe Dincă, după ce acesta a luat-o la ocazie. În urma tragicului eveniment, Cumpănașu a intervenit în cazul fetei și a apărut foarte des în spațiul public privind această cauză. Ulterior, acesta a anunțat că a intrat în cursa pentru Cotroceni , deși iniţial spunea că nu va candida.

Citeşte şi:

Oasele găsite în pădure ar fi ale Alexandrei. Ce spune Alexandru Cumpănaşu, unchiul adolescentei

Alexandru Cumpănaşu: «Nu cred că Dincă e criminalul Alexandrei»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net