Alertă în portul Constanța. Şase algerieni, intoxicați cu fum la bordul unei nave, după ce au incendiat o saltea

transfugi_constanta.jpeg

migranti port constanta
Cei șase migranți au dat foc unei saltele în urma unui conflict cu echipajul navei
Foto: Garda de Coastă

Şase persoane aflate la bordul unei nave în Portul Constanţa au avut nevoie de îngrijiri medicale,din cauza intoxicării cu fum, după ce la bordul ambarcaţiunii a luat foc o saltea. Focul fusese stins până la sosirea pompierilor. Conform reprezentanţilor Gărzii de Coastă, cei șase erau migranţi ilegali, proveniţi din Algeria. Ei au dat foc unei saltele în urma unui conflict cu echipajul navei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină duminică seară, pentru a ajuta şase persoane, aflate pe o navă în Portul Constanţa, care se intoxicaseră cu fum, scrie News.ro. Nava  este sub pavilion Panama şi se află ancorată în dana 64 a portului. La faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD, o autospecială de stingere şi autospeciala de transport personal şi victime multiple.
În momentul în care echipele de intervenţie au ajuns la navă, cele şase persoane erau conştiente. Cele şase persoane, care au incendfiat salteaua în urma unui conflict cu echipajul navei, au fost evaluate din punct de vedere medical, una dintre ele urnând să fie dusă la Spitalul Judeţean Constanţa.

 

Comandantul navei a fost sancţionat cu suma de 48.000 de lei.

Conform reprezentanţilor Gărzii de Coastă, pe data de 17 noiembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat controlul la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Panama, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia. Echipajul navei este format din 22 de marinari, de naţionalitate filipineză şi rusă. 
“În momentul intrării navei în Portul Constanţa, Punctul de Trecere a Frontierei Constanţa a fost informat că la bordul navei, se află şase pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declaraţiilor comandantului navei, cei şase cetăţeni au fost ascunşi după ce nava a părăsit portul din Turcia. Din cercetările efectuate la bordul navei, cele şase persoane sunt originare din Algeria”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă. Nava este supravegheata de politiştii de frontieră, iar când va părăsi portul, va lua şi migranţii la bord.

 

Citește și:

Explozie urmată de incendiu pe un iaht din portul Tomis. Pompierii încearcă să afle cauza incidentului

Peste două tone de cocaină, descoperite în Portul Constanța
 

Loading...

Citește și