Explozie urmată de incendiu pe un iaht din portul Tomis. Pompierii încearcă să afle cauza incidentului

explozie-iaht1.jpg

Explozie urmată de incendiu pe un iaht din portul Tomis din Constanța

O barcă de agrement ancorată în portul turistic Tomis din Constanța a explodat, sâmbătă după amiază, 12 octombrie, chiar în apropierea unor terase la care se aflau zeci de persoane.

Explozia a fost urmată de flăcări care au distrus ambarcațiunea, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care s-au luptat cu focul cel puțin o oră. Având în vedere că incendiul nu a putut fi stins mai devreme, trei alte ambarcațiuni din vecinătate au fost afectate, una dintre acestea fiind distrusă în totalitate.  

Explozie urmată de incendiu pe un iaht din portul Tomis

După ce martorii au sunat la 112, în port au ajuns rapid pompierii și o navă de stingere a incendiilor. La momentul incidentului nu se aflau oameni la bord și nici în apropierea ambarcațiunii, așa că nimeni nu a fost rănit. Pompierii încearcă să afle cauza exploziei.

explozie-iaht12.jpg

Ambarcațiunea a fost cuprinsă de flăcări

 

 

Cel mai probabil explozia a fost cauzată de un scurtcircuit la bateria iahtului, focul extinzându-se apoi şi la alte ambacaţiuni aflate în apropiere.

Nu au fost înregistrate victime în urma acestui eveniment, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea, potrivit News.ro. 
La fața locului au acționat două autospeciale de stingere cu spumă și apă ale ISU Dobrogea, o ambarcațiune pentru căutare și salvare (SAR) cu tun de apă și un echipaj SMURD.

 

 

 

Loading...