Alertă la Spitalul de Urgență din Craiova, cel mai mare din Oltenia. Peste 30 de cadre medicale au Covid, alte 80 au intrat în concediu

spitalul-urgenta-craiova.jpg

Spitalul de Urgență Craiova este cea mai mare unitate medicală din Oltenia
Spitalul de Urgență din Craiova are 30 de cazuri Covid la Secția UPU
Foto: cvlpress.ro
Citeste tot despre: 

Probleme la cea mai mare unitate de urgență din Oltenia, Spitalul Județean de Urgență Craiova. După ce 30 de medici, asistenți și infirmieri de la Unitatea de Primiri Urgențe s-au îmbolnăvit de Covid, brusc, 80 de cadre medicale și-au depus de urgență cereri de concediu care au fost aprobate!

Comitetul Director al unității medicale s-a întrunit vineri pentru a stabili dacă se aprobă sau nu cererile de concediu și dacă spitalul va intra în deficit de personal. Pe surse, mai mulți medici de la UPU s-au plâns că în condițiile deselor îmbolnăviri de coronavirus nu se mai pot asigura gărzile, mai ales că spitalul este suport Covid și trebuie să fie permanent în alertă. Șefii spitalului spun însă că nu există legătură între cele două situații.

 

Șefii Spitalului Județean de Urgență din Craiova au acceptat concediile în masă

 

După ședință, directorul medical al Spitalului judeţean de urgenţă Craiova, Cristiana Geormăneanu, a declarat că cererile de concediu au fost aprobate, mai ales că ele au venit din partea unor asistenţi medicali şi infirmiere, niciun medic nefiind printre cei care au solicitat acest drept. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Craiova asigură pacienții că totul este în regulă și că personalul nu-și ia concedii de frică.”Conducerea nu vrea să îi lase pe aceşti oameni fără concediul de odihnă. Asistentul şef şi medicul şef al UPU trebuie să se asigure că va exista continuitatea activităţii. Trebuie tratată cu multă responsabilitate această situaţie. Sunt unii care nu au avut concediu, alţii care au mai beneficiat de zile de concediu pentru că l-au luat fragmentat", a motivat acceptarea concediilor în masă, directorul medical Cristina Geormăneanu pentru news.ro.

 

Spitalul Județean de Urgență Craiova va angaja personal

 

Doctorul Cristina Geormăneanu a precizat că spitalul va angaja, fără concurs, pe perioadă determinată, personal medical mediu pentru Primiri Urgenţe şi Terapie Intensivă. În prezent se aşteaptă avizul ministerului de resort pentru angajaţii care şi-au exprimat disponibilitatea de a lucra în spital. Ea a recunoscut că personalul din spital este suprasolicitat

 

Citiți și

 

Ce tragedie! Bebelușul a murit la naștere, iar mama lui, câteva ore mai târziu. "Medicul mi-a spus doar că îi pare rău"

 

«Suntem ţinuţi ca nişte animale». Condiţii mizere la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1