Alegeri Locale 2020. Cum vor vota persoanele bolnave de Covid-19

Ultima actualizare:

    Persoanele care nu se pot deplasa la secțiile de votare pot solicita urna specială
Persoanele care nu se pot deplasa la secțiile de votare pot solicita urna specială

Alegeri Locale 2020. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a adeclarat că persoanele infectate cu noul coronavirus – atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale – vor putea vota folosind urna specială cunoscută și sub denumirea de urnă mobilă.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a explicat pentru Agerpres că bolnavii de coronavirus vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari pentru a vota la Alegerile Locale 2020. „Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică.

Condiții speciale, doar la secțiile de Terapie Intensivă

El a precizat că vor fi „condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă. „Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a susţinut preşedintele AEP.

CITEȘTE ȘI: Alegeri Locale 2020. Cum soliciți urna mobilă 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net