Ion Iliescu a solicitat din nou urna mobilă pentru a vota la alegerile prezidenţiale

ion-si-nina-iliescu.jpg

nina iliescu ion iliescu
Ion Iliescu votează cu ajutorul urnei mobile din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă
Foto: Arhiva Click!

Ion Iliescu votează la turul II al alegerilor prezidenţiale cu ajutorul urnei mobile. La fel ca la primul tur al alegerilor, fostul șef al statului nu s-a putut deplasa la o secție de votare.

Solicitarea a fost înaintată către reprezentanţii Secţiei de votare 63 din Bucureşti. Ion Iliescu votează cu ajutorul urnei mobile din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. Fostul președinte a fost internat de mai multe ori în cursul anului 2019 la Spitalul Elias din București, din cauza problemelor cardiace. Cel mai recent, fostul președinte al României a fost internat câteva zile în unitatea spitalicească în luna octombrie, potrivit Digi24.

Ultima apariție publică a președintelui de onoare al PSD a avut loc în luna martie 2017, atunci când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluției. 

Când poate fi solicitată urna specială 

legătorii care nu se pot deplasa la secția de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială (mobilă) de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoțită de documente justificative. În ziua alegerilor, o echipă formată din doi membri ai biroului electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul, cu urna specială și materialele necesare votării. Fiecare secție de votare are o singură urnă specială, care trebuie să fie la ora 21:00 înapoi la secția de votare. Urna specială se poate folosi doar pentru secțiile din țară, potrivit votcorect.ro.

Loading...

Citește și