Alegeri locale 2020. Calendarul oficial al votului din toamnă

stampila-vot.jpg

Stampilă de vot
Alegerile locale 2020 au intrat în linie dreaptă

La alegerile locale din 2020 românii își vor vota primarii în data de 27 septembrie. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat, miercuri, calendarul oficial al întregii perioade electorale.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a informat că miercuri începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale. Din data de 27 septembrie, potrivit Mediafax.

Alegeri locale 2020. Calendarul oficial al votului din toamnă

Principalele repere calendaristice ale acestei perioade sunt următoarele:

 • 29 iulie – începe perioada electorală;
 • 2 august – constituirea Biroului Electoral Central;
 • 7-11 august – perioada de înregistrare a alianțelor electorale;
 • 7-18 august – perioada de depunere a candidaturilor;
 • 8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripție;
 • 22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;
 • 22 septembrie – desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată
 • victor-ponta.jpg

  Victor Ponta portret
  În lupta pentru fotoliul Capitalei, partidul lui Victor Ponta s-a aliat cu formațiunea lansată de Robert Negoiță
  Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta și Robert Negoiță, alianță pentru câștigarea Bucureștiului

Victor Ponta, care conduce partidul Pro România, și Robert Negoiță, președintele formațiunii Partidul București 2020, au anunțat constituirea „Alianței București 2020”, în perspectiva alegerilor locale 2020, potrivit Agerpres. Deocamdată, alianța nu a desemnat un candidat care să intre în cursa pentru Primăria București. Însă, într-o conferință de presă susținută zilele trecute, Victor Ponta anunța că îl susține pe Negoiță la primăria sectorului 3, dar și la Primăria București atât anul acesta, cât și în 2024. Negoiță a precizat însă că lansarea candidaților acestei alianțe urmează să sestabilească zilele următoare, nimic nefiind, deocamdată, bătut în cuie.

Alegerile locale 2020 au intrat în linie dreaptă, însă multe partide încă mai negociază alianțe și gândesc strategii. Însă se vehiculează nume de posibili candidați, încă se analizează și se calculează șansele reale de a câștiga alegerile. Gabriela Firea intră în cursă fiind candidata PSD, iar Nicușor Dan candidează pentru alianța PNL-USR-PMP. Însă, traian Băsescu a venit recent cu o declarație bombă: a spus că se gândește serios să candeze la primăria Capitalei dacă PNL și Pmp nu ajung la o înțelegere bprivind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului București. Vezi aici ce a declarat.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1