Alba: Antrenor de tenis, condamnat pentru că a violat o minoră de 11 ani. Ce pedeapsă a primit

Ultima actualizare:

    Ioan Păcurar, antrenor de tenis la CSO CugirFOTO: ziarulunirea.ro
Ioan Păcurar, antrenor de tenis la CSO CugirFOTO: ziarulunirea.ro

Şase ani de închisoare cu executare a primit un antrenor de tenis din Cugir, judecat pentru viol. Angajat al clubului CSO Cugir, bărbatul este acuzat că și-a agresat sexual una din eleve. Decizia jucătorilor nu este definitivă.

Ioan Păcurar, în vârstă de 54 de ani, este un cunoscut și apreciat antrenor de tenis pe plan local. Tocmai de aceea vestea că pe numele lui a fost înregistrat un dosar de viol a șocat întreaga comunitate. Fapta a avut loc în 2017, iar prima decizie în justiţie a fost pronunţată la Judecătoria Alba Iulia. Antrenorul a formulat apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va pronunţa sentinţa definitivă.

A violat fetița în vestiar

În 2017, antrenorul de tenis avea 51 de ani, iar fetița pe care a abuzat-o – 11 ani. Potrivit procurorilor, fapta a avut loc în timp ce se aflau în vestiarul bazei sportive CSO Cugir. Antrenorul a pus-o pe minoră  să se aşeze în braţele sale, el stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp și cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză. Deși fata s-a opus, bărbatul a realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriaţie ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile.

Tatăl fetei a fost cel care a sesizat poliţia cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din oraşul Cugir. Iniţial, procurorii au deschis dosar penal pentru corupţie sexuală, dar, ulterior, au schimbat încadrarea juridică a faptei în viol, scrie adevarul.ro.

6 ani de închisoare și 15.000 de euro daune morale

Pe 24 aprilie 2017, Ioan Păcurar a fost reţinut şi arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia, fiind eliberat după câteva zile, instanţa superioară admiţând contestaţia acestuia.

Ioan Păcurar a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune în valoare de 15.000 de euro către minora care acum are 14 ani. 

Citește și: 

Revoltător. Medic din Braşov, condamnat pentru viol şi sex cu minori, achitat

Ce grozăvie! A violat o copilă de 10 ani, dar judecătorul a refuzat să-l aresteze

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net