Admiterea la liceu 2019. Câte locuri sunt disponibile în clasa a IX-a

admiterea_la_liceu_2019-rezultate.jpg

Ministerul Educației a calculat câte locuri sunt necesare în acest an la admiterea în liceu 2019, dar a alocat foarte multe locuri și pentru școlile profesionale
Ministerul Educației a calculat câte locuri sunt necesare în acest an la admiterea în liceu 2019, dar a alocat foarte multe locuri și pentru școlile profesionale
FOTO: Click!

Ministerul Educației a calculat câte locuri sunt necesare la admiterea în liceu 2019, dar a alocat foarte multe locuri și pentru școlile profesionale. Iată calendarul admiterii la liceu 2019, numărul de locuri disponibile pentru clasa a IX-a!

Au fost rezultate slabe la simularea Evaluării naționale din luna martie. Specialiștii spun că elevii din clasa a VIII-a nu au tratat cu seriozitate simularea pentru că notele nu se pun în catalog.

Admiterea la liceu 2019. Locuri în clasa a IX-a

Însă, pe 18 iunie, este programat examenul real, de care depinde intrarea la un liceu dorit. Ministerul Educației a calculat locurile pentru clasa a IX-a la liceu.

Potrivit unui proiect de HG, numărul de locuri pentru clasa a IX-a, cursuri de zi, vor fi 164.000, inclusiv în liceele militare.Pentru clasa a IX-a, cursuri serale și cu frecvență redusă, vor fi 15.000. Alte 55.000 de locuri vor fi la clasa a IX-a din învățământul profesional. La acestea, se vor adăuga încă 900 de locuri la seral și frecvență redusă pentruelevii cu deficiențe sau cu boli cronice.

Calendarul Evaluării naționale 2019

 • Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educaţiei, prima probă scrisă din cadrul Evaluării naționale la clasele a VIII-a, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.
 • Calendarul mai arată că cea de-a doua probă scrisă, Matematică, se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima, Limba şi literatura maternă, pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.
 • Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12.00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Admiterea la liceu 2019. Calendar

Admiterea la liceu în anul 2019 se va face vineri, 12 iulie, a anunțat Ministerul Educației.

Absolvenții claselor a VIII-a vor termina cursurile pe 7 iunie 2019, iar Evaluarea națională o vor susține între  18 și 21 iunie. După examen, va urma repartizarea computerizată la liceu.

Admiterea la liceu 2019. Repartizarea computerizată

 • După afişarea rezultatelor le Evaluare națională, în perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.
 • Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 - 8 iulie.
 • Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019.
 • Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează astfel: 80% media de la Evaluarea națională, iar 20% va fi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.
Loading...
 
 

Citește și

 • Au început simulările examenelor de Evaluare naţională şi de Bac. Pentru că rezultatele din ultimii ani au fost foarte slabe, Ministerul Educaţiei organizează în aceste zile simulare şi la clasa a XI-a. Click! vă arată cum se poate lua o notă mare la oricare probă de examen.

 • Rezultatele de la simularea Evaluării naționale 2019 sunt catastrofale. Doar jumătate din elevi au luat note peste 5,00

  Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a au participat la simularea Evalării naționale 2019. Trebuia să fie prezenți 358.000 de elevi, dar 40.000 au chiulit. Rezultatele sunt catastrofale: 168.000 au luat note sub 5,00.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1