Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de hoţii de lemne în Suceava. A transmis totul pe Facebook

Ultima actualizare:

    Daniel Bodnar a fost agresat de hoții de lemne în județul SuceavaFoto: adevarul.ro
Daniel Bodnar a fost agresat de hoții de lemne în județul SuceavaFoto: adevarul.ro

Lupta activistului de mediu Daniel Bodnar cu hoții de lemne din Suceava a ajuns și la urechile ministrului de Interne, Marcel Vela. Și acest lucru s-a întâmplat după ce, miercuri seara, Bodnar a fost atacat în timp ce urmărea un transport de bușteni. Momentul a fost transmis în direct, pe Facebook.

Miercuri seară, activistul de mediu a urmărit un camion cu lemne, pe raza comunei Mălini, din judeţul Suceava, scrie adevarul.ro. Pentru că avea suspiciuni că remorca era supraîncărcată, a sunat la 112 și a pornit, totodată, în urmărirea ei. Până să ajungă poliţiştii la faţa locului, camionul a ajuns în curtea unei firme. Daniel Bodnar a rămas la poarta societății respective, iar 5 angajaţi ai firmei au început să arunce cu pietre în maşina sa. Un bolovan a reuşit să spargă geamul şi mai multe cioburi l-au tăiat pe faţă pe bărbat, care se afla la volanul autoturismului.

”Sunt tot spart, și parbriz și tot”

Momentul atacului a fost transmis în direct, pe contul de Facebook al activistului (de la minutul 9.30). „Sunaţi la 112, să vină Poliţia, sunt în Mălini, la gater. Sunaţi şi voi la 112, vă rog. Au spart geamul de la maşină. Ai de mine! Sun şi eu la 112. De câte ori am cerut ajutor şi la Bucureşti? Sunaţi voi la 112. Ăştia sunt ultimii criminali. Asta este Poliţia Română. Când suni, degeaba. Oameni buni, mie nu-mi este frică de ei, dar vă spun sincer nu mai pot. Sunt tot spart, şi parbriz şi tot. Nenorociţii ce sunt (...) Nu sunt lacrimi de frică sunt lacrimi de furie. Eu i-aş pedepsi, dar autorităţile m-ar nenoroci tot pe mine. Am trimis atât de multe sesizări. Totul este în zadar. Ce mai putem face pentru România şi nu am făcut noi? Noi, nişte oameni simpli. Ce fac pentru ţara asta este sfânt (...) Nu este nevoie să curgă sânge dacă autorităţile ar face ceva mai mult. Am fost ferm convins că putem colabora, dar nu se mai poate. Autorităţi, treziţi-vă! Domnule Vela, uitaţi-vă pe e-mail, la cabinet, să vedeţi sesizările. V-am rugat să trimiteţi corpul de control”, a spus plângând tânărul imediat după atac.

”Ochii mei au fost plini de cioburi de sticlă”

Daniel Bodnar s-a dus la Spitalul Judeţean Suceava pentru îngrijiri medicale. „Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi! Sunt bine! Mulţumesc lui Dumnezeu că pot să văd chiar dacă ochii mei au fost plini de cioburi de sticlă. Este o minune faptul că pot să mai văd! Am aşteptat până acum la Spitalul Judeţean de Urgenţe la Suceava, dar încă nu am reuşit să fiu văzut de vreun medic. Am decis să plec spre Cluj împreună cu Dani pentru a beneficia de investigaţiile medicale necesare!”, a scris Daniel pe contul său de Facebook.

Mașina i-a fost vandalizată

Nu este prima dată când activistul de mediu este atacat de hoţii de lemne. A fost de mai multe ori victimă. În urmă cu câteva săptămâni, maşina i-a fost vandalizată în curtea casei. Într-o altă situaţie, o maşină a încercat să-l scoată de pe şosea, în timp ce era în mişcare. Poliţiştii au tratat incidentul respectiv ca pe un simplu accident rutier.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o rețea de socializare de o persoană care susținea că ar avea drept cauză identificarea și diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos.

Ministrul Marcel Vela a trimis echipe în teren  

Ca urmare a apariției imaginilor în spațiul public, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a dispus trimiterea, de urgență, în județul Suceava, a unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică, ale Poliției Române, pentru a verifica cele sesizate. Ministrul condamnă ferm astfel de fapte și reiterează faptul că prevenirea și combaterea furturilor de material lemnos ca și a despăduririlor abuzive constituie priorități ale mandatului său.

În situația în care, urmarea a controlului efectuat de structurile Poliției Române, vor fi identificate disfuncționalități în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vinovații vor fi prompt sancționați, a transmis Marcel Vela. 

Citește și: 

Măcel în Pădurea Păulești! Hoții de lemne taie arborii cu nemiluita

Snopit în bătaie de hoții de lemne

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net