Focar de coronavirus la un abator din Germania, unde lucrează 500 de români. Peste 200 sunt infectați

Ultima actualizare:

    Peste 200 de români care lucrează într-un abator din Germania au coronavirus
Peste 200 de români care lucrează într-un abator din Germania au coronavirus

Focar de coronavirus la un abator din Germania, unde lucrează 500 de români. Potrivit celor de la Ministerul de Externe peste 200 de lucrători testați pozitiv sunt români.

Cel mai mare furnizor de carne și produse din carne din Germania a devenit focar de infecție cu coronavirus. La abator, lucrează 700 de oameni, dintre care 500 sunt români.

Deja au fost confirmate peste 200 de cazuri. Ferma se află în sud-vestul Germaniei, iar Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, spune ca a existat și un caz grav în rândul românilor.

Este vorba despre un muncitor care a necesitat intubare și ventilare, însă a fost tratat și externat intre timp.

"Cazul îngrijorător este al celor câtorva sute de muncitori români care lucrează, unii și de ani de zile, la o firmă mare, de prelucrare a cărnii, în sud-vestul Germaniei. E unul dintre cei mai mari furnizori de carne și produse din carne din Germania. Aici, lucrează 700 de muncitori străini, cam 500 vin din România, iar ei sunt angajați a trei intreprinderi străine, două din România și una din Polonia, care sunt subcontractate de concernul german. Oamenii aceștia, spre deosebire de muncitorii sezonieri, lucrează în mod deosebit în abatoare, în condiții extrem de grele, cu distanță mică între ei, dar locuiesc în oraș, în condiții decente, nu sunt obligați să locuiască în ferme. Sunt între 200 și 300 de cazuri. Mulți au fost internați, unul dintre ei aflu acum, din surse româno-germane civice, e vorba de Asociația Româno-Germană, care funcționează pe bază de voluntariat, mulți au fost externați. Cel care a fost supus intubarii cu un mecanism de ventilare mecanică a fost externat. Cazul critic a fost lămurit", a spus Hurezeanu la Antena 3.

Oana Kriechbaum, reprezentantul Asociației Româno-Germane, a precizat că este vorba despre firma Muller și că bolnavilor de coronavirus le este asigurată asistența medicală, iar cei ale căror teste le-au ieși negativ se află în carantină.

Alți 200 de lucrători se află în carantină

"Situația este următoarea: 300 de angajați ai acestei firme, Muller, sunt testați pozitiv și sunt transferati în trei centre diferite în care li se asigură 24 de ore asistență medicală. Sunt toți asimptomatici, nu au avut simptome nici macăr de gripă ușoară, dar sunt pozitivi. Ceilați 200, care au fost testați negativ, sunt în carantină deservită. Asta înseamnă că atât ei, cât și familiile lor sunt duși la serviciu și înapoi acasă, dar nu au voie să părăsească domiciliul nici la cumparaturi, nici să plimbe câinele", a spus Oana Kriechbaum, la același post de televiziune.

Și reprezentanții Ministerului de  Externe au anunțat în această după-amiază că peste 200 de bolnavi care lucrează la acest abator sunt români.

Pâna în prezent, 1.963 de români aflați peste hotare au fost confirmați cu COVID-19, dintre care 87 au murit. Iată unde se află: 1.247 în Italia, 560 în Spania, 69 în Marea Britanie, 30 în Germania, 28 în Franța, 6 în Japonia, 4 în Austria, câte 3 în SUA și în Belgia, câte 2 în Namibia, Indonezia, Elveția, Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net