Vapor plin cu oi, scufundat în portul Midia. Ce s-a întâmplat cu mioarele de la bord

Ultima actualizare:
Oile sunt salvate de autorităţi
Oile sunt salvate de autorităţi

Un vapor care transporta peste14.000 de oi s-a scufundat, duminică, în portul Midia. Unul dintre marinari a căzut în apă şi a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a fi salvat. El şi ceilalţi 21 de colegi ai săi au ajuns în siguranţă pe ţărm. De asemenea, se încearcă salvarea animalelor. Până acum doar câteva oi au fost aduse tefere la mal.

Incidentul s-a produs înainte de prânz. Nava Queen Hind, sub pavilion Palau abia plecase din cheu. La un moment dat s-a înclinat foarte mult şi s-a s-a scufundat parţial pe bordul drept. La ora 11. 50 un aple la 112 anunţa că un marinar a căzut peste bord. A fost salvat de colegii săi şi autorităţile portuare.

Oi salvate de autorităţi
Oi salvate de autorităţi

La faţa locului au fost trimise o ambulanţă a Serviciului Judeţean, o autospecială, un container multirisc şi o ambarcaţiune. Potrivit autorităţilor, la bordul vaporului  se aflau 22 de marinari de naționalitate siriană. Toate persoanele aflate la bord au fost salvate, au precizat reprezentanţii ISU, care au completat că una dintre acestea a suferit un şoc hipotermic, fiind preluată de ambulanţă şi dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri medicale.


    Oi salvate de autorităţiFOTO: adevarul.ro
Oi salvate de autorităţiFOTO: adevarul.ro

Însă este posibil ca încărcătura să fie trecută pe pierdere. Doar câteva oi au fost aduse la mal, în viață.

ISU Constanța a anunțat că s-a întrunit ședința comitetului județean pentru situații de urgență și se stabilesc măsurile care vor fi luate pentru a evacua animalele vii, ulterior cele decedate. Încă nu se cunoaște numărul ovinelor care au scăpat cu viață în urma accidentului.Două nave ale Gărzii de Coastă, MAI 3003 şi MAI 1101, participă în cooperare cu o ambarcaţiune tip bombard aparţinând ISU Dobrogea la recuperarea şi transportarea animalelor la mal, potrivit Mediafax.

În aceste momente, vasul este jumătate sub apă, însă scufundarea sa a fost oprită.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net