Ce mare crai a fost Nicu Ceaușescu! Cine au fost femeile celebre din viața lui

Ultima actualizare:

    Nicu Ceaușescu a murit acum 22 de ani (25 septembrie 1996), la puțin timp după ce a împlinit 45 de aniFOTO: filedeistorie.ro
Nicu Ceaușescu a murit acum 22 de ani (25 septembrie 1996), la puțin timp după ce a împlinit 45 de aniFOTO: filedeistorie.ro

Nicu Ceaușescu a murit acum 22 de ani, la 25 septembrie 1996, la 45 de ani, răpus de ciroză. În ultima zi a vieții sale a fost singur, pe un pat de spital la Viena. Cât timp Nicolae Ceaușescu se afla la putere, ”Prințișorul” s-a iubit cu cele mai frumoase femei ale timpului.

Nicu Ceaușescu a murit acum 22 de ani (25 septembrie 1996), la puțin timp după ce a împlinit 45 de ani. Fiul cel mic al dictatorului Nicolae Ceaușescu era poreclit ”Prințișorul”.

Nicu Ceaușeascu a fost al treilea copil al familiei Elena și Nicolae Ceaușescu
Nicu Ceaușeascu a fost al treilea copil al familiei Elena și Nicolae Ceaușescu

Era răsfățatul mamei, Elena Ceaușescu, pentru că era cel mai mic dintre copiii familiei, iar părinții îl plănuiau un viitor măreț.

I se spunea Nicușor sau ”Prințișorul”. Nicu Ceaușeascu a fost al treilea copil al familiei Elena și Nicolae Ceaușescu. Părinții voiau ca el să fie succesorul în funcție al tatălui său. Era prim-secretar al organizaţiei PCR Sibiu în 1989, când s-a produs sfârșitul dictaturii ceaușiste. Era absolvent al Facultății de Fizică, dar nu a profesat niciodată în acest domeniu pentru că părinții îi doreau o carieră politică de frunte.

După Revoluție, Nicu Ceaușescu a fost condamnat

În 22 decembrie 1989, Nicu Ceaușescu s-a urcat în mașină și a plecat de la Sibiu spre București unde era familia lui. Mașina în care se afla a fost oprită la intrarea în Capitală, iar Nicu Ceaușescu a fost adus în studioul 4 al Televiziunii Române ca să fie arătat poporului. La intrarea în clădire, Nicu Ceaușescu a fost înjunghiat în burtă de unul dintre participanții la evenimentele de la Televiziune. Se zvonea că la Sibiu se trage cu tunul în oameni şi că a luat copii ostatici.

La 28 decembrie 1989, Nicu Ceaușescu a fost arestat pentru infracţiunea de genocid
La 28 decembrie 1989, Nicu Ceaușescu a fost arestat pentru infracţiunea de genocid

La 28 decembrie 1989, procurorul militar Mihai Popa emite mandatul de arestare pe numele lui Nicu Ceausescu, pentru infracţiunea de genocid. Procesul începe la Sibiu pe 26 mai 1990. Este considerat responsabil de moartea a 102 persoane la Sibiu, în zilele Revoluţiei. Un an mai târziu, este condamnat de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav şi la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. După rejudecarea dosarului, pedeapsa i se reduce la 16 ani de închisoare, iar la 20 noiembrie 1992 este condamnat la 5 ani închisoare pentru port ilegal de armă şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. Este pus în libertate condiţionată pe motive medicale.

Pe 16 septembrie 1996, la 45 de ani, este internat de urgenţă la Spitalul Clinic Universitar din Bucureşti cu diagnosticul de hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroza hepatică cronică. Pleacă la Viena pentru o intervenție chirurgicală, dar zece zile mai târziu moare.

Femeile din viața lui Nicu Ceaușescu

Viața amoroasă a lui Nicu Ceaușescu a fost strict controlată de mama sa, Elena Ceaușescu. Despre Nicu Ceaușescu s-a spus că a avut numeroase amante, însă opinia publică din vremea comunistă a aflat doar numele iubitelor celebre.

Donca Mizil a fost forțată să facă avort

Una din femeile pe care Nicu le-a iubit a fost Donca Mizil, fiica ideologului partidului comunist, Paul Niculescu-Mizil, sora lui Serghei Mizil.

Nicu Ceaușescu s-a iubit cu Donca Mizil, timp de zece ani
Nicu Ceaușescu s-a iubit cu Donca Mizil, timp de zece ani

Într-un interviu acordat revistei Historia, Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de externe George Macovescu, povesteşte cum Elena a intervenit brutal în relația pe care Nicușor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca. Aceasta avea 16 ani când a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu.

Janina Matei, o pasiune trecătoare

Serghei Mizil a povestit că, după dezamăgirea primei iubiri interzise, Nicu Ceaușescu devenise irascibil, chiar violent.

Nicu Ceaușeascu a iubit-o pe Janina Matei, una dintre cele mai frumoase cântărețe ale anilor 1980
Nicu Ceaușeascu a iubit-o pe Janina Matei, una dintre cele mai frumoase cântărețe ale anilor 1980

La mare, Nicu Ceaușeascu a cunoscut-o pe Janina Matei, una dintre cele mai frumoase cântărețe ale anilor 1980. ”Prințișorul” venea s-o vadă la barul Melody. Povestea lor de dragoste a fost de notorietate. Însă, soții Ceaușescu nu au agreat relația fiului lor cu cântăreața și i-a despărțit. Artista a părăsit România și s-a stabilit în Italia, dar a renunțat la cariera artistică.

Nadia Comaneci, iubire sau o mare prietenie? 

În jurul relației dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu s-au țesut multe legende, atât în presa din țară, cât și în ziarele din străinătate. S-a vorbit despre o iubire desăvârșită. Nicu Ceaușescu s-a dat peste cap pentru ca Nadia să fie răsplătită pentru meritele ei sportive cu o mașină și o casă. Nadia a negat însă că ar fi avut o relație cu mezinul familei Ceaușescu.

Daniela Vlădescu, ultima iubire a lui Nicu Ceaușescu

Soprana Daniela Vlădescu a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu, cea alături de care fiul dictatorului spera să îmbătrânescă. Cei doi s-au cunoscut pe când se aflau în delegaţie la Festivalul Tineretului de la Moscova.

Soprana Daniela Vlădescu a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu
Soprana Daniela Vlădescu a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu

”A fost o poveste frumoasă. Cel puţin din partea mea, a fost una sinceră, pe tot parcursul celor patru ani cât a durat. Aceiaşi patru ani în care mi s-a interzis accesul la Televiziune, la toate teatrele de operă din ţară, unde colaborasem ani la rând. Dar eu chiar m-am indrăgostit! De un om care avea şi o parte extraordinar de bună, parte de care mă îndrăgostisem şi care chiar merita dragostea mea. Iar partea lui rea m-a făcut să sufăr tot timpul”, a declarat la un moment dat Daniela Vlădescu într-un interviu mai vechi. Soprana și-a părăsit iubitul în timpul detenției și a refuzat să participe la înmormântarea acestuia, motivând că ”e mai bine așa”.

Poliana Cristescu, soția impusă de Elena Ceaușescu

Singura soție a lui Nicu Ceaușescu a fost ambițioasa Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor.

Singura soție a lui Nicu Ceaușescu a fost ambițioasa Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor
Singura soție a lui Nicu Ceaușescu a fost ambițioasa Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor

Au fost căsătoriți un an şi jumătate, între 1983 și 1985, dar marianjul nu s-a consumat. După divorț, Poliana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu.

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net