În 2015 îi critica pe jurnaliștii care intră în politică, dar acum Moise Guran s-a alăturat partidului USR

Ultima actualizare:

    Moise Guran a intrat în USR
Moise Guran a intrat în USR

Moise Guran a intrat în politică, deși în urmă cu cinci ani declara faptul că nu ar ajunge vreodată să ia o astfel de decizie în cariera sa. Încă din august 2018 se punea problema că jurnalistul să se alăture unui partid, însă până în 15 ianuarie 2020 acest lucru nu s-a definitivat, atunci când Moise a anunțat că intră în USR.

Deși în urmă cu cinci ani critica dur jurnaliștii care-și părăsesc meseria pentru a intra în politică, iată că Moise Guran i s-a alăturat lui Dan Barna, în USR. Ba mai mult, el a declarat la acea vreme, în mediul online, că nu detestă nimic mai mult decât un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică.

Moise Guran, realizatorul emisiunii ”România în direct” de la Radio Europa FM, a anunțat că renunță definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică.

„Vă spun doar atât: nu detest nimic mai mult decat detest un jurnalist care își abandonează meseria pentru a intra în politică. E o indecență în sine față de ea (de meserie), față de tine ca profesionist (cel mai des politicienii au fost mediocri în meseria lor de bază) dar este și o trădare față de public. Dacă ești jurnalist și vrei să candidezi undeva, mai bine iei o pauză, câțiva ani, să nu te mai asocieze lumea cu ceea ce ai făcut înainte”, afirma el în 2015.

În prezent, Moise și-a motivat astfel schimbarea de optică: "Nu e nevoie să citezi din ce spuneam acum cinci ani. O spun și acum la fel. Am spus-o încă din prima declarație în care mi-am anunțat plecarea. Atâta doar că s-au întâmplat prea multe în acești cinci ani”, ca un răspuns la citatul său din 2015 care circula pe rețelele sociale.

Momentul în care Moise Guran s-a hotărât să intre în politică

„Ceea ce am anunțat este că intenția mea este să mă înscriu în USR, tocmai pentru că am o compatibilitate evidentă și cu cei de la PLUS, care sunt mai degrabă de vârsta mea și pe profilul meu, decât cei de la USR, care sunt mai tineri și care au o forță evidentă ce trebui pusă pe o direcție care să le folosească și lor, și țării noastre. De aceea cred că dialogul cu cei de la USR se poate face mult mai bine din interiorul USR. Am convingerea că cei de la PLUS vor înțelege acest lucru, mai ales că și unii și alții vor să facă un singur partid. Înscrierea mea în USR este o chestiune oarecum formală, pentru că eu vreau să lucrez și cu unii, și cu ceilalți și toți să lucreze împreună, pentru ca în final să putem lucra și cu PNL”, a explicat Moise Guran la digi24.

Întrebat cum s-a produs apropierea de USR, Moise Guran a răspuns că USR și PLUS i-au făcut, în 2018, o ofertă de a coordona campania: „Ofertă pe care am refuzat-o, n-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS. Programele lor sunt compatibile, precum roțile dințate. M-am gândit că cele două partide ar trebui să aibă programe compatibile tocmai în vederea fuziunii lor”.

Ce-și propunea Moise Guran în 2016, după ce a părăsit cârma emisiunii Biziday

În 2016, Moise Guran a renunțat la "Biziday", emisiunea pe care o prezenta la DIGI24.

"A trebuit să iau o decizie când mi-am dat seama că nu putem schimba țara doar vorbind la televizor. Vreau să lucrez pe plan civic mai mult decât am făcut-o până acum. Mă gândesc chiar să scriu niște programe de guvernare pentru oricine vrea să le ia. Nu intru în politică.

Scopul meu e să schimb ceva în țara asta. Și nu pot să fac asta doar la televizor, având în vedere că tot mai puțini oameni se uită la televizor. Lucrez în televiziune din 1999 și fac această emisiune din 2005, sub diferite nume. E o onoare să închei emisiunea «Biziday» la DIGI24. Are audiență bună, cifre demografice bune. Problema este că cei mai mulți sunt pe telefon. Telefonia mobilă și internetul au dus la schimbarea paradigmei din societate. Simt că este mai important să mă adresez celor care au nevoie de informații în timp real", spunea Moise Guran în vara lui 2016.

Moise Guran, de la reporter la realizator de emisiuni economice

Moise Guran are 45 de ani și a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti. Apoi a urmat cursurile Şcolii BBC pentru televiziune.

A lucrat ca reporter la Tineretul Liber, reporter special la Evenimentul Zilei, redactor la Academia Caţavencu şi apoi ca redactor economic la „Informaţia Bucureştiului”. În anul 1999 a început să lucreze în televiziune, mai întâi ca reporter şi corespondent economic la postul TV Antena 1. Din anul 2005, a realizat emisiunea Biz Bazar de la postul TV Antena 3, de unde a demisionat la 1 octombrie 2010. Trei săptămâni mai târziu Moise Guran a început să prezinte emisiunea Ora de business, difuzată pe TVR2. De pe data de 22 octombrie 2012, emisiunea s-a mutat pe TVR 1. Din data de 14 septembrie 2015, Moise Guran a mutat emisiunea Biziday la Digi24, dar aceasta a rezistat mai puțin de un an.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net