12 localități din România au intrat de azi în carantină

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

12 localități din România au intrat azi, 5 noiembrie, în carantină. Este vorba despre municipiile Gherla şi Zalău, precum şi mai multe comune din judeţele Cluj, Timiş şi Sălaj. Acestea se vor închide pentru 14 zile, a anunţat miercuri seară Grupul de Comunicare Strategică.

Ordinul de închidere zonală a celor 12 localități din România care au intrat de azi în carantină a fost semnat de secretarul de stat Raed Arafat, la propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din cele trei județe. În Cluj, Timiş şi Sălaj incidența infectărilor cu Covid-19 a depășit 5 la mia de locuitori.

Lista celor 12 localități din România plasate în carantină 

Iată care sunt cele 12 localități care au fost plasate în carantină pentru 14 zile din cauiza numărului extrem de mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2:

  • Gherla din județul Cluj;
  • Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Pesac, din județul Timiș;
  • Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din județul Sălaj.

Timiș a depășit incidența de 5 la mia de locuitori 

Județul Timiș a depășit, miercuri, 5 la mia de locuitori coeficient de infectare și se alătură, astfel, județelor Cluj și Sălaj, aflate deja la acest nivel. Potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică (GCS), miercuri, județul Timiș are o rată de infectare de 5,04. Rata de infectare a scăzut în Cluj de la 5,08 la 5,04, iar cea a județului Sălaj a crescut de la 5,2 la 5,5.

CITEȘTE ȘI: București, peste 4 cazuri la mia de locuitori. Doar 6 județe au mai rămas în scenariul verde

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net