Orașul Zalău intră în carantină

Ultima actualizare:

    Deocamdată nu se știe până când va fi carantinată localitatea
Deocamdată nu se știe până când va fi carantinată localitatea

Orașul Zalău intră în carantină, a anunțat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Sălaj, Florina Man. La fel și localitățile Jibou şi Cehu Silvaniei. Deocamdată nu se știe când și pentru cât timp vor fi închise zonele.

În Zalău, Jibou și Cehu Silvanei, cele trei localități care urmează să fie carantinate, rata infectărilor cu Covid-19 cumulate la 14 zile a depășit  8 la mia de locuitori. Decizia autorităţilor vine după ce luni, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, premierul Ludovic Orban le-a cerut prefectului de Sălaj şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ să dispună carantina în localităţile unde s-a depăşit indicele de infectări cu SARS-CoV-2 de 6 la mie.

Orașul Zalău intră în carantină. Nu se știe când pentru cât timp

Sălajul a devenit, duminică, primul judeţ din România unde rata infectărilor a cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a fost mai mare de 5. Orașul Zalău intră în carantină însă reprezentantul Prefecturii nu a oferit deocamdată detalii cu privire la cât va dura această procedură şi de când se va intra în carantină. El a precizat pentru Adevărul că va reveni cu informaţii. Contactat de reporterul "Adevărul" imediat după declaraţia lui Orban, prefectul Virgil Ţurcaş s-a eschivat să dea un răspuns precis, explicând că pentru a plasa o localitate în carantină se impune "o analiză temeinică din partea DSP", elaborarea unor documente, obţinirea unui aviz de la INSP, elaborarea unui proiect de hotărâre al CJSU, transmiterea acestuia către Centrul de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, emiterea unui ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi abia apoi transpunerea într-o hotărâre a CJSU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net