10 întrebări și răspunsuri despre vaccinarea anti-COVID-19. Cât de sigură este la copii

Ultima actualizare:

    Vaccinul este sigur pentru pentru copiiFOTO: RoVaccianre
Vaccinul este sigur pentru pentru copiiFOTO: RoVaccianre

Suntem în plină pandemie de COVID-19, avem la dispoziție mai multe vaccinuri, iar o parte din populație este imunizată. Însă, încă sunt o sumedenie de întrebări legate de imunizare, de cât de sigură este și cum ne afectează.

Centrul de Prevenire al Bolilor (CDC) din SUA, dă răspuns la cele mai frecvente întrebări despre vaccin, vaccinare sau efecte adverse.

Vaccinurile anti-COVID-19 au fost utilizate sub cea mai intensivă monitorizare a siguranței din istoria Statelor Unite, inclusiv studiile la copii de 12 ani și peste, transmite CDC.

La fel ca adulții și adolescenții pot avea efecte secundare ale vaccinului, cum ar fi oboseala, durerea de cap sau un braț inflamat, ceea ce le-ar putea afecta capacitatea de a face activități zilnice. Efectele secundare ar trebui să dispară în câteva zile. Copilul tău nu poate obține COVID-19 de la niciun vaccin anti-COVID-19

10 lucuri importante pe care trebuie să le știi despre vaccin

Experții au răspuns la cele mai arzătoare subiecte privind campaniile de vaccinare.

1. Dacă am trecut prin boala COVID-19 mai trebuie să mă vaccinez?

Răspuns CDC: Da, ar trebui vă vaccinați indiferent dacă ați avut deja COVID-19 deoarece. Cercetările nu au stabilit cu exactitate cât timp puteți fi protejat în fața unei noi infecții, după ce v-ați recuperat din boală. Însă, în studii se evidențiază faptul că oamenii beneficiază de o protecție mai bună prin vaccinarea completă în comparație cu faptul că au avut COVID-19. Un studiu a arătat că persoanele nevaccinate care au avut deja COVID-19 au o probabilitate de peste 2 ori mai mare decât persoanele complet vaccinate să primească din nou COVID-19.

Însă, dacă ați fost tratat pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă, ar trebui să așteptați 90 de zile înainte de a primi un vaccin COVID-19. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigur ce tratamente ați primit sau dacă aveți mai multe întrebări despre administrarea unui vaccin COVID-19.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți antecedente de sindrom inflamator multisistem la adulți sau copii (MIS-A sau MIS-C), luați în considerare întârzierea vaccinării până când dumneavoastră sau copilul dumneavoastră v-ați recuperat după ce ați fost bolnavi și timp de 90 de zile după data diagnosticării MIS -A sau MIS-C. Aflați mai multe despre considerațiile clinice pentru persoanele cu antecedente de multisistem MIS-C sau MIS-A.

2. Este sigur vaccinul anti-COVID pentru copii?

Răspuns CDC: Da. Studiile arată că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și eficiente. La fel ca adulții, copiii pot avea unele reacții adverse după vaccinarea COVID-19. Aceste reacții adverse pot afecta capacitatea lor de a face activități zilnice, dar ar trebui să dispară în câteva zile. Copiii cu vârsta de 12 ani și peste sunt acum eligibili pentru vaccinare, iar serurile anti-COVID-19 au fost utilizate sub cea mai intensă monitorizare a siguranței din istoria SUA, inclusiv studii la copii cu vârsta de 12 ani și peste.

Antenție” Copilul dumneavoastră nu se poate îmbolnăvi de COVID-19 din niciun vaccin anti-COVID-19.

3. De ce este necesar să îmi vaccinez copilul anti-COVID?

Răspuns CDC: Vaccinarea cu COVID-19 vă poate ajuta să vă protejați copilul de COVID-19. Deși mai puțini copii au fost bolnavi cu COVID-19 în comparație cu adulții, copiii pot fi infectați cu virusul care provoacă COVID-19, se pot îmbolnăvi și pot răspândi virusul. Vaccinarea copilului vă ajută să vă protejați copilul și familia. Vaccinarea este recomandată acum tuturor celor cu vârsta de 12 ani și peste. În prezent, vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 este singurul disponibil pentru copii începând cu vârsta de 12 ani.

4. Ce ingrediente are vaccinul anti-COVID-19

Răspuns CDC:  Ingredientele vaccinului pot varia în funcție de producător. Pentru a afla mai multe despre ingredientele din vaccinurile COVID-19 autorizate. (FOTO)


    Ce conține vaccinul anti-COVIDFOTO: Captură CDC
Ce conține vaccinul anti-COVIDFOTO: Captură CDC

5. Mai trebuie să port mască atunci când mă întâlnescu cu alte persoane dacă sunt vaccinat?

Răspuns CDC: După ce sunteți complet vaccinat pentru COVID-19 puteți relua multe activități fără a purta o mască sau a rămâne la o distanță de 2 metri. Însă masca trebuie purtată la interior, în public, atunci câns vă aflați într-o zonă cu transmitere substanțială sau acolo unde este impus de lege.

6. Pot să aleg cu ce vaccin mă vaccinez?

CDC: Da. Toate vaccinurile COVID-19 autorizate și recomandate în prezent sunt sigure și eficiente, iar CDC nu recomandă un vaccin peste altul. Cea mai importantă decizie este de a obține o vaccinare COVID-19 cât mai curând posibil. Vaccinarea pe scară largă este un instrument critic pentru a ajuta la stoparea pandemiei. Însă în alegerea vaccinului trebuie să se țină seama de efectele secundare raportate.

7. Dacă sunt însărcinată mă pot vaccina anti-COVID-19?

Răspuns CDC: Da, vaccinarea COVID-19 este recomandată tuturor persoanelor de cu vârste începând de la 12 ani, inclusiv persoanelor care sunt însărcinate, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

8. Cât timp ne protejează vaccinul anti-COVID?

Răspuns CDC: Nu știm cât durează protecția pentru cei vaccinați. Ceea ce știm este că COVID-19 a cauzat boli foarte grave și moarte pentru mulți oameni. Dacă primiți COVID-19, riscați să-l dați și celor dragi care s-ar putea îmbolnăvi foarte tare. Obținerea unui vaccin COVID-19 este o alegere mai sigură.

Experții lucrează pentru a afla mai multe despre imunitatea naturală și despre imunitatea indusă de vaccin. CDC va informa publicul pe măsură ce vor fi disponibile noi dovezi.

9 De câte doze de vaccin anti-COVID-19 am nevoie pentru a fi imunizat complet?

Răspuns CDC: Numărul de doze necesare depinde de vaccinul pe care îl primiți. Pentru a beneficia de cea mai mare protecție:

Două doze de vaccin Pfizer-BioNTech trebuie administrate la o distanță de 3 săptămâni (21 de zile).

Două doze de vaccin Moderna trebuie administrate la o lună (28 de zile) distanță.

Johnson & Johnsons Jansen (J & J / Janssen) Vaccinul COVID-19 necesită o singură doză.

Dacă primiți un vaccin care necesită două doze, ar trebui să vă faceți a doua injecție cât mai aproape de intervalul recomandat posibil. Cu toate acestea, a doua doză poate fi administrată până la 6 săptămâni (42 de zile) după prima doză, dacă este necesar. Nu trebuie să luați a doua doză mai devreme decât intervalul recomandat.

10. Dacă am afecțiuni medicale subiacentemă pot vaccina?

Răspuns CDC: Persoanele cu afecțiuni medicale subiacente pot primi un vaccin COVID-19 atâta timp cât nu au avut o reacție alergică imediată sau severă la un vaccin COVID-19 sau la oricare dintre ingredientele din vaccin. Aflați mai multe despre considerațiile de vaccinare pentru persoanele cu afecțiuni medicale subiacente.

Vaccinarea este un aspect important pentru adulții de orice vârstă cu anumite afecțiuni medicale subiacente, deoarece aceștia prezintă un risc crescut de boli severe cauzate de COVID-19.

Citește și:Câți ani durează cercetarea și dezvoltarea unui vaccin

Cât timp ești protejat de virus după vaccinul anti-Covid?

image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net