Violențe în 25 de oraşe din SUA, după uciderea lui George Floyd! Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade VIDEO

politie-proteste-minneapolis.jpg

Polițiștii fac formație în fața protestatarilor din Minneapolis
Polițiștii au folosit gaze lacrimogene și grenade împotriva manifestanților
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Este sare de asediu în mai multe orașe americane. Manifestațiile violente au continuat și sâmbătă seară (30 mai), iar polițiștii au folosit gaze lacrimonege și grenade. Drept răspuns, protestatarii au incendiat mașinile oamenilor legii. Aceste proteste au loc după uciderea lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat aflat în arestul poliției, de către un agent alb. Astfel de incidente sunt din ce în ce mai dese, iar de cele mai multe ori, polițiștii scapă fără să fie pedepsiți.

Incendii, gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc, aşa arată America acum. Oamenii cer dreptate în cazul morții afro-americanului George Floyd și își doresc ca brutalitatea poliției să înceteze. Poliţiştii au acţionat, sâmbătă seară, împotriva manifestanţilor care încălcau starea de asediu pe timpul nopţii la Minneapolis, folosind gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a-i îndepărta pe protestatari de un comisariat, relatează news.ro.  Donald Trump a promis să "stopeze violenţa colectivă", după mai multe nopţi de revolte la Minneapolis, orașul în care a fost ucis George Floyd.

Mai multe orașe au declarat stare de asediu

În Minnesota, în nordul ţării, agenţii în ţinute speciale s-au confruntat cu manifestanţii care au încălcat interdicţia de a circula, îndepărtându-i cu fumigene şi grenade. Confruntări au avut loc şi la New York, Philadelphia, Los Angeles şi Atlanta, determinând autorităţile din LA şi Atlanta, precum şi cele din Miami şi Chicago, să anunţe la rândul lor stare de asediu. 

Donald Trump a declarat că revoltele îi dezonorează memoria lui George Floyd:  "Nu trebuie să lăsăm ca un mic grup de infractori şi de vandali să ne distrugă oraşel. Revoltele sunt ale unor grupuri de extremă stânga radicale şi în special "Antifa" (mişcare antifascistă). "

Loading...

Citește și

  • george floyd

    George Floyd, în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși. Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. Imun la rugămintea acestuia de a-l elibera, polițistul i-a curmat viața. Toți prietenii lui George au rupt tăcerea și l-au portretizat ca pe un om calm, muncitor, sincer, care s-a mutat în Minneapolis pentru a începe o nouă viață.

  • Proteste în Minneapolis

    Tensiuni în Statele Unite ale Americii! Au izbucnit proteste în mai multe mari oraşe americane, vineri seară (29 mai), după moartea lui George Floyd (46 de ani), un bărbat de culoare din Minneapolis. Un polițist alb l-a ucis, deși acesta era înarmat, nu s-a opus arestării și l-a implorat pe bărbat să îi cruțe viața. Polițistul a stat câteva minute cu piciorul pe capul și pe gâtul bărbatului, până acesta și-a dat ultima suflare. A ieșit la iveală mai târziu că pe numele polițistului au fost făcute mai multe plângeri de-a lungul timpului.