George Floyd muncea pentru copiii săi, dar a murit călcat în picioare de poliţişti! Cum îl descriu prietenii pe "gigantul blând"

Ultima actualizare:
În a treia noapte de revolte din Minnesota, în nordul ţării, manifestanţii cer sancţiuni penale în conformitate cu gravitatea faptei
În a treia noapte de revolte din Minnesota, în nordul ţării, manifestanţii cer sancţiuni penale în conformitate cu gravitatea faptei

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși. Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. Imun la rugămintea acestuia de a-l elibera, polițistul i-a curmat viața. Toți prietenii lui George au rupt tăcerea și l-au portretizat ca pe un om calm, muncitor, sincer, care s-a mutat în Minneapolis pentru a începe o nouă viață.

George Floyd a fost pus la pământ, iar politistul alb Derek Chauvin s-a urcat cu picioarele pe gâtul său, după ce un angajat al magazinului în care intrase pentru a face cumpărături a sunat la numărul de urgență 911. Polițiștii l-au suspectat că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari pentru a cumpăra țigări și au acționat într-o manieră șocantă, care i-a adus sfârșitul bărbatului, portretizat ca fiind un gigant cu o inimă de aur de către toți prietenii săi. Ultimele momente ale bărbatului au fost surprinse de trecători și au ajuns virale, căci ilustrează brutalitatea cu care oamenii legii au considerat potrivit să își facă datoria. Unul dintre ei l-a împiedicat să respire și s-a așezat pe gâtul bărbatului cu genunchii. În ciuda faptului că polițistul a fost implorat să îi permită să respire, acest lucru nu s-a întâmplat, iar George a murit în fața lor. 

George se mutase în Minnesota pentru a asigura un trai mai bun copiilor săi 

Defunctul, care avea 46 de ani, a lucrat mai întâi ca şofer de camion în Minnesota, apoi ca agent de pază într-un restaurant, Conga Latin Bistro, înainte ca pandemia să-l lase făcă loc de muncă. Moartea sa a rupt inimile tuturor celor care l-au cunoscut și care aveau numai cuvinte de laudă la adresa sa. ”Toată lumea îl iubea pe fratele meu”, declara Philonese Floyd marţi, la o zi după această moarte care a provocat manifestaţii în mai multe oraşe şi a relansat apeluri la despărţirea de un rasism ”sistemic” în America. ”Era un uriaş blând”, a declarat el la CNN. ”Nu a făcut niciodată rău nimănui”.

”Îmi amintesc că spunea că voia să atingă lumea. Voia să aibă un impact în lume”, a povestit la postul KPRC de la Houston, unde au făcut împreună Liceul Jack Yates, Jonathan Veal, un prieten din copilărie. 

Și partenera sa de viață își amintește cu drag despre cel care i-a fost alături George Floyd "era pur şi simplu un înger pe pământ”, a reacţionat prietena sa, Courtney Ross, la CBS News.”Iar noi l-am diabolizat şi l-am ucis”, a declarat ea. ”Pentru că era aşa de mare, oamenii credeau că ar căuta scandal”, a declarat ea, citată de Houston Chronicle.

Un prieten din copilărie al bărbatului ucis de polițiști a dezvăluit că George se mutase în Minnesota pentru a-și găsi un loc de muncă mai bun și pentru a le oferi un trai decent celor doi copii, care acum au rămas fără tată. 

Moartea lui George Floyd a scandalizat o lume întreagă și a dat naștere unui șir de manifestații 


    În a treia noapte de revolte din Minnesota, în nordul ţării, manifestanţii cer sancţiuni penale în conformitate cu gravitatea fapteiSursă foto AFP
În a treia noapte de revolte din Minnesota, în nordul ţării, manifestanţii cer sancţiuni penale în conformitate cu gravitatea fapteiSursă foto AFP

Furia provocată de moartea lui George Floyd a alimentat revolte și s-a extins în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii. Mii de manifestanţi au defilat mai întâî paşnic în memoria lui George Floyd, un afroamerican în vârstă de 46 de ani, mort luni imediat după ce a fost arestat. Însă, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă situaţia a degenerat în apropierea unui comisariat de poliţie din sudul oraşului, unde au fost incendiate mai multe magazine și au fost comise jafuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net