Vedetele reacţionează în cazul George Floyd! Chrissy Teigen donează 200.000 $ protestatarilor arestați

george-floyd-proteste-sua.jpg

proteste statele unite ale americii
Sute de oameni au protestat în mai multe orașe din Statele Unite ale Americii
Foto AFP

Moartea lui George Floyd, un cetăţean afro-american de 46 de ani, care și-a găsit sfâșitul călcat în picioare de un polițist din Minneapolis, a stârnit un val de revolte în Statele Unite ale Americii. Polițistul care a stat câteva minute cu piciorul pe capul și gâtul bărbatului, până acesta și-a dat ultima suflare era cunoscut ca un angajat violent, pe numele său fiind făcute mai multe plângeri de-a lungul timpului. Cazul lui George Floyd nu este unul singular, iar cetățenii sunt de părere că persoanele de culoare sunt adesea ținta violențelor polițiștilor. Mii de persoane au ieșit pe străzi pentru a proteste, câteva sute au fost arestate. Câteva vedete din Statele Unite ale Americii nu au rămas indiferente în fața cauzei lor și au decis să îi susțină financiar pe cei arestați pentru a-și putea plăti cauțiunile.

De vineri seară, manifestanţiile au izbucnit în mai multe oraşe americane după moartea, la începutul săptămânii, a lui George Floyd, un afro-american, în timpul unei arestări violente la Minneapolis. Un polițist l-a ucis deși bărbatul nu era înarmat, nu s-a opus arestării și l-a implorat de mai multe ori să îi cruțe viața, atunci când se afla cu genunchii pe gâtul său și îl împiedica să respire. 

Moartea lui George Floyd a scandalizat sute de oameni care au ieșit în stradă 

Moartea lui George Floyd a determinat sute de oameni să iasă în strădă căci ei sunt de părere că cazul tragic al lui Floyd nu este unul singular, iar abuzurile poliției împotriva persoanelor de culoare sunt frecvente și din ce în ce mai grave. Mii de persoane s-au adunat în mai multe oraşe din ţară, ca şi în faţa Casei Albe de la Washington, dar şi la New York, Dallas, Houston, oraşul natal al victimei, sau în Las Vegas, Des Moines, Memphis şi Portland. În Minneapolis a fost decretată stare de urgență, după ce au avut loc o serie de ciocniri violente între protestatari și oamenii legii. Sute de oameni au fost arestați, iar mai multe vedete și-au manifestat solidaritatea și au subliniat că vor dona diferite sume de bani pentru ca aceștia să își poată plăti cauțiunea. 

Chrissy Teigen va dona 200.000 de dolari protestatarilor arestați 

chrissy-teigen-si-john-legend.jpg

chrissy teigen
Chrissy Teigen donează 200.000 de dolari protestatarilor
Foto Gettyimages

Printre vedetele care vor dona se numără soția cântărețului John Legend, modelul Chrissy Teigen. "Pentru a celebra o seară MAGA (termen folosit de Donald Trump), orice ar însemna asta, mă angajez să donez 100.000 de dolari pentru a plăti cauţiunea manifestanţilor arestaţi în ţară", a spus Teigen, înainte de a anunţa, într-un al doilea mesaj, că va oferi 200.000 de dolari (în jur de 180.000 de euro). 

proteste-minneapolis.jpg

proteste minneapolis
Mai multe ciocniri violente au avut loc în Minneapolis după ce un bărbat de culoare neînamrat a fost ucis de un polițist
Foto AFP

Această decizie este un răspuns pentru Donald Trump. Într-o serie de mesaje pe Twitter, acesta din urmă i-a lăudat pe agenţii Serviciului Secret pentru modul în care au gestionat protestul din faţa Casei Albe de la Washington, numindu-i pe revoltaţi "grupări organizate", "antifascişti" şi "radicali de extremă stânga". 

Trump a felicitat polițiștii pentru modul în care au gestionat protestele

"Persoanele organizate profesionist care s-au dat drept "manifestanţi" la Casa Albă nu aveau nicio legătură cu George Floyd. Se aflau acolo pentru a cauza probleme. Agenţii de la Serviciul Secret au gestionat bine situaţia. În seara asta, din ce înţeleg, organizăm o seară MAGA (Make America Great Again, sloganul lui Trump din campania pentru prezidenţiale) la Casa Albă?", a scris el Donald Trump pe pagina personală de Twitter, sâmbătă, 30 mai. 

donald_trump.jpg

donald-trump
Donald Trump i-a felicitat pe polițiști și jandarmi pentru modul în care au gestionat protestele
Foto Gettyimages

George se mutase în Minneapolis pentru a le asigura copiilor săi un trai mai bun 

Defunctul, care avea 46 de ani, a lucrat mai întâi ca şofer de camion în Minneapolis, apoi ca agent de pază într-un restaurant, Conga Latin Bistro, înainte ca pandemia să-l lase făcă loc de muncă. Moartea sa a rupt inimile tuturor celor care l-au cunoscut și care aveau numai cuvinte de laudă la adresa sa. ”Toată lumea îl iubea pe fratele meu”, declara Philonese Floyd marţi, la o zi după această moarte care a provocat manifestaţii în mai multe oraşe şi a relansat apeluri la despărţirea de un rasism ”sistemic” în America. ”Era un uriaş blând”, a declarat el la CNN. ”Nu a făcut niciodată rău nimănui”.

”Îmi amintesc că spunea că voia să atingă lumea. Voia să aibă un impact în lume”, a povestit la postul KPRC de la Houston, unde au făcut împreună Liceul Jack Yates, Jonathan Veal, un prieten din copilărie. 

george-floyd.jpg

george floyd
George Floyd a murit după ce un poliţist a stat cu genunchii pe gâtul său mai bine de 8 minute
Foto Arhivă personală

Și partenera sa de viață își amintește cu drag despre cel care i-a fost alături George Floyd "era pur şi simplu un înger pe pământ”, a reacţionat prietena sa, Courtney Ross, la CBS News.”Iar noi l-am diabolizat şi l-am ucis”, a declarat ea. ”Pentru că era aşa de mare, oamenii credeau că ar căuta scandal”, a declarat ea, citată de Houston Chronicle.

Un prieten din copilărie al bărbatului ucis de polițiști a dezvăluit că George se mutase în Minnepolis pentru a-și găsi un loc de muncă mai bun și pentru a le oferi un trai decent celor doi copii, care acum au rămas fără tată. 

 

Citește și

Violențe în Minneapolis, după uciderea lui George Floyd! A fost declarată stare de asediu

George Floyd muncea pentru copiii săi, dar a murit călcat în picioare de poliţişti! Cum îl descriu prietenii pe "gigantul blând"

 

Loading...

Citește și

  • george floyd

    George Floyd, în vârstă de 46 de ani, şi-a găsit sfârșitul sub genunchii unui polițist din Minneapolis, după ce o angajată a magazinului în care bărbatul intrase a sunat la poliție, suspectând că el a plătit produsele cumpărate cu bani falși. Oamenii legii sosiți la fața loculi au dat dovadă de o cruzime greu de imaginat, iar unul dintre polițiști l-a pus la pământ și s-a urcat cu genunchii pe gâtul bărbatului. Imun la rugămintea acestuia de a-l elibera, polițistul i-a curmat viața. Toți prietenii lui George au rupt tăcerea și l-au portretizat ca pe un om calm, muncitor, sincer, care s-a mutat în Minneapolis pentru a începe o nouă viață.

  • Proteste în Minneapolis

    Tensiuni în Statele Unite ale Americii! Au izbucnit proteste în mai multe mari oraşe americane, vineri seară (29 mai), după moartea lui George Floyd (46 de ani), un bărbat de culoare din Minneapolis. Un polițist alb l-a ucis, deși acesta era înarmat, nu s-a opus arestării și l-a implorat pe bărbat să îi cruțe viața. Polițistul a stat câteva minute cu piciorul pe capul și pe gâtul bărbatului, până acesta și-a dat ultima suflare. A ieșit la iveală mai târziu că pe numele polițistului au fost făcute mai multe plângeri de-a lungul timpului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1