Uraganul Dorian a ucis 7 persoane în Bahamas, a decimat insule și amenință coasta de Est a SUA

Ultima actualizare:

    Uraganul Dorian lasă în urma lui o vale a plângeriiFoto: Gettyimages
Uraganul Dorian lasă în urma lui o vale a plângeriiFoto: Gettyimages

Iadul pe pământ! Uraganul Dorian, cea mai puternică furtună tropicală întregistrată vreodată în SUA, distruge vieți și fărâmițează clădiri întregi. În insulele Bahamas, care au devenit o ruină a plângerii, numărul morților a crescut la 7, regiunea ”the Mud and the Peas” a fost ștearsă de pe fața pământului, există o listă cu 1.600 de persoane și 60% din casele din ”Marsh Harbour” au fost făcute bucăți.

Uraganul Dorian a adus Apocalipsa peste SUA!  70.000 de persoane își petrec zilele rugându-se să se termine odată coșmarul acesta. Uraganul Dorian, care duminică, lovea nemilos cu rafale de 354 km/h, continuă să răvășească Bahamasul. Apele s-au ridicat până la etajul doi al unor clădiri, iar oamenii au rămas sechestrați în propriile poduri. Apa oceanului a avansat periculos de mult în zona de coastă. Bilanțul este cutremurător și tinde să devină alarmant din clipă în clipă: au fost declarați 7 morți, dar prim-ministrul Bahamasului, Hubert Minnis, a spus: ”Ne așteptăm ca acest număr să fie mult mai mare, iar acestea sunt doar informații preliminare”. Această declarație este susținută de o postare pe Facebook, cu 1.600 de comentarii, unde oamenii speriați își scriu numele persoanelor dragi care au dispărut. Localnicii sună disperați după ajutor iar liniile telefonice de urgență s-au înroșit de atâta suferință. Ieri, șeful poliției din Bahamas, Samuel Butler, a declarat prin radio: ”Pur și simplu nu avem cum să ajungem la voi. Continuați să ne trimiteți locațiile voastre și când putem, venim să vă luăm”. Dar astăzi, o persoană a declarat pe Twitter, printr-o  postare, că bărcile de salvare sunt pline-ochi cu sinistrați, care sunt transportați în locuri sigure, pentru a primi îngrijirea medicală necesară.

Citește și:

Apocalipsa s-a dezlănțuit! Uraganul Dorian a făcut pagube de miliarde după ce lovit sălbatic Bahamas

Apocalipsă în Bahamas! Bilanțul uraganului Dorian: pagube de peste 10 miliarde de dolari

Regiuni întregi au fost decimate de Uraganul Dorian

Vânturi furioase au fost resimțite din plin și la 96 de km depărtare de ochiul furtunii, iar 60% din casele din regiunea ”Marsh Harbour”, Bahamas, au fost distruse. Bărcile au fost luate pe sus și aruncate la sute de metri pe țărm, casele au fost distruse și multe acoperișuri au fost rase de rafalele nimicitoare. Zona ”the Mud and the Peas” a fost ștearsă de pe fața pământului și nimeni nu poate estima cu exactitate care sunt daunele produse, până ce apele nu se vor retrage. Catastrofa naturală a distrus casele a peste 20.000 de persoane, a inundat două regiuni întregi, a fost distrus peste 13.000 de case și a ridicat nivelul apei până la etajul doi al unor clădiri.

Uraganul se îndreaptă spre coasta de Est a Americii

Experții de la Centrul Național American de Uragane au declarat: ”Ne așteptăm ca Uraganul Dorian să rămână la fel de puternic pe parcursul întregii săptămâni”, astfel, mii de oameni, incluzând autoritățile, se așteaptă la ce e mai rău. Marți seara, uraganul Dorian s-a îndreptat spre coasta estică americană. A ajuns la 168,9 km distanță de statul Florida, SUA, ceea ce a făcut ca un milion de oameni din regiunea ”Cape Canaveral”, să fie evacuați de urgență. Cu vânturi vuind și valuri necruțătoare, cel mai puternic uragan întregistrat vreodată se îndreaptă spre statele Carolina de Sud, Florida și Georgia, din SUA. Guvernatorii statelor au ordonat evacuarea de urgență în anumite localități. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat: ”Poate că am fost norocoși până acum, dar nu lăsați garda jos, se pot întâmpla lucruri îngrozitoare și neprevăzute”.

Specialiștii de la ”Centrul Național American de Uragane” au declarat că furtuna s-a liniștit, marți, după-amiază, până la categoria 2, cu vânturi de 177 de km/h , însă uraganul Dorian încă poate ucide. Încă mai are puterea de a smulge copaci din rădăcini, de a sparge ferestre și a cauza distrugeri de coșmar.

Uraganul Dorian: cel mai puternic din istorie

Uraganul Dorian este înregistrat ca fiind cel mai puternic din toate timpurile, făcând parte din categoria 5 (categoria 1: vânturi între 86,9 km/h și 153,8 km/h, cu pagube minore; categoria 2: vânturi între 154,5 km/h și 177 km/h, care cauzează probleme mai mari, precum spargeri de ferestre și căderi de copaci; categoria 3: vânturi între 178,6  km/h și 207,6 km/h , cu pagube devastatoare, cauzând spargeri de ferestre și uși; categoria 4: vânturi între 209,2 km/h și 251 km/h, fiind catastrofic, luând pe sus acoperișurile; categoria 5: vânturi de peste 252,6 km/h, care distruge case și clădiri solide). Cele mai mari puternice uragane din toate timpurile, înregistrate până acum sunt: Labor Day, în 1935; Gilbert, în 1988; Wilma, în 2005 și Dorian, în 2019, toate având vânturi de 297,7 km/h când au ajuns pe uscat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net