Uniunea Europeană a aprobat acordul pentru Brexit. Ce urmează pentru Marea Britanie

theresa-may-brexit.jpg

Theresa May
foto: Getty

Acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană a fost aprobat de liderii UE. Anunţul a fost făcut de liderul european Donald Tusk, duminică (25 noiembrie), după o discuţie care a durat mai puţin de o oră, la Bruxelles.

Donald Tusk a declarat încă de sâmbătă că sunt mari şanse ca acordul să fie semnat, după ce Spania a declarat că nu mai are nicio îngrijorare cu privire la Gibraltar, care se află sub suvernitatea Regatului Unit, conform bbc.co.uk. 

Acrodul trebuit însă să treacă şi de Parlamentul Marii Britanii, unde i se opun atât membri ai Partidului Laburist, cât şi membri ai partidului aflat la guvernare, Conservatorii. 

Acrodul Brexit ar putea să pice în Parlamentul britanic

Aprobabrea acordului de către liderii UE vine după 18 luni de negocieri între Uniune şi Marea Britanie, care au început după referendumul din 2016. Regatul Unit va părăsi UE la 29 martie 2019. Parlamentul ar trebui să voteze acordul în decembrie, dar majoritatea membrilor săi nu este de acord cu el. 

Premierul Theresa May a făcut un apel către populaţie să sprijine acordul. Ea susţine că aceasta este cea mai bună variantă şi că ţine cont întru totul de referendumul din 2016. 

gettyimages-616042800.jpg

brexit
Președintele Comisiei Europene a declarat că negocierile au fost dificile
Foto: Getty
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1