Brexit începe oficial pe 29 martie! Ieșirea Marii Britanii din UE va dura doi ani

brexit.jpg

brexit
Theresa May va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona
Foto: Getty

A început numărătoarea inversă! Consiliul European a fost informat ca premierul Theresa May va declanșa ieșirea Marii Britanii din UE pe 29 martie. Reprezentatul Permanent al Marii Britanii, Tim Barrow, l-a informat, luni (20 martie), pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, că premierul britanic va invoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Astfel, Theresa May declanșează procesul formal de ieșire a țării din Uniunea Europeană. Notificarea vine sub forma unei scrisori, iar procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană se va încheia peste doi ani, în martie 2019. Practic, ieșirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea loc abia peste doi ani, atunci când România va deține președinția prin rotație a Consiliului European. 

Președintele Consiliului European va trebui să distrubie până pe 31 martie un proiect pentru negocierea Brexit-ului către celelalte 27 de țări ale UE. De asemenea, cei 27 de lideri ai guvernelor naționale ar urma să se reunească la un summit pentru a aproba o serie de reguli finale cu privire la negocierea Brexit-ului. 

Summitul ar urma să aibă loc în prima jumătate a lunii mai, la Bruxelles, potrivit stirileprotv.ro.

Loading...

Citește și

  • efecte romani schimbari brexit conditii

    Cetățenii Uniunii Europene vor fi nevoiți să-și găsească de muncă, înainte de a se muta în Marea Britanie. Condițiile vor fi mult mai riguroase, odată cu ieșirea Regatului Unit din UE. Anunțul a fost făcut de premierul Theresa May, la summitul G20 din China. Aceste schimbări îi vor afecta și pe românii care vor să muncească în Anglia.

  • brexit

    Este ușor să facem o listă cu toate aspectele negative ale Uniunii europene - de la sistemul cursului valutar al euro și modalitățile deficitare de gestionare a datoriilor statelor, până la problema imigranților. Situația se complică însă și mai mult odată cu ieșirea Regatului Unit din UE.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1