Trupurile celor doi români decedați în Grecia vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare

grecia_halkidiki_3.jpg

halkidiki
Așa arată stațiunea Halkidiki azi, 12 iulie
foto: AFP

Ministerul Afacerilor Externe vine noi cu precizări în urma tornadei devastatoare din Grecia, care ucis doi români, o femeie de 54 de ani și pe fiul ei de 8 ani. Reprezentanţii Consulatului General sunt în legătură cu membrii familiei celor două persoane decedate în furtună şi acordă asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor privind repatrierea trupurilor neînsufleţite şi eliberarea documentelor necesare şi a certificatelor de deces. Repatrierea va avea loc la începutul săptămânii viitoare. În rândul persoanelor accidentate se află și un român, care este însă în afara oricărui pericol, urmând să fie externat azi, 12 iulie.

”Reprezentanţii Consulatului General al României la Salonic s-au deplasat la unitatea medicală unde este internat cetăţeanul român rănit, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la starea sa de sănătate. În urma discuţiilor cu reprezentanţii spitalului, a rezultat faptul că acesta se află în afara oricărui pericol şi urmează să fie externat în cursul zilei de astăzi”, a transmis, vineri, MAE, potrivit News.ro. Sursa citată anunță că trupurile celor două persoane decedate în urma tornadei care a lovi nordul Greciei vor fi repatriate la începutul săptămânii viitoare, după ce vor fi obţinute toate documentele necesare.

Instituția reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076. MAE raminteşte, de asemenea, că pentru zona afectată este în vigoare o atenţionare de călătorie „Cod roşu de furtuni şi ploi torenţiale”, valabilă până la data de 12 iulie 2019.

Doi cetăţeni români au decedat, iar altul a fost rănit, în urma unei furtuni violente care a avut loc, miercuri noapte (11 iulie), în Halkidiki, Grecia.

Citește și:

VIDEO Imaginile terorii. Tornada din Grecia a făcut ravagii și a măturat totul totul în cale

Halkidiki. Cum arată staţiunea grecească după ce furtuna a măturat tot ce i-a ieşit în cale

 

Loading...

Citește și

  • alina radi copil

    Un grup de români din Timişoara a trăit spaima vieţii lor în Halkidiki, zilele trecute când o furtună devastatoare a făcut ravagii în Grecia. Între turişti se află şi cântăreaţa de muzică populară Alina Radi, aflată în vacanţă cu fiul ei Dario, în vârstă de 4 ani. Solista a povestit pentru Click! momentele de coşmar prin care a trecut, clipe în care s+a temut pentru viaţa ei şi a băieţelului ei.

  • grecia tornada

    Raluca Moianu se afla pe autostrada din Grecia în momentul furtunii catastrofale din noaptea de miercuri spre joi (11 iulie). Vedeta, dar și alți români aflați în vacanță în Grecia, au surprins imagini apocaliptice. Raluca Moianu a asistat la o scenă în care copacii s-au prăbușit chiar în fața ei. Vedeta a făcut câteva poze și le-a postat pe conturile sociale.