Sute de deținuți chinezi infectați cu coronavirus. Șeful unei închisori a fost demis

Ultima actualizare:

    Sute de deținuți din închisorile din China au fost depistați pozitiv la coronavirusfoto:bdnews24.com
Sute de deținuți din închisorile din China au fost depistați pozitiv la coronavirusfoto:bdnews24.com

Este panică în sistemul penitenciar din China. Sute de deținuți au fost infectați cu noul coronavirus. În timp ce focarul se răspândește în închisori, mai mulți angajați ai acestor locuri de detenție au fost concediați.

Peste 500 de cazuri de infectări cu Covid-19 s-au înregistrat în cinci închisori din trei provincii chineze, inclusiv Hubei. Până în prezent nu a fost raporta niciun deces, conform unei informări a Ministerului Justiției din China. 

Vineri, provincia Hubei și-a revizuit numărul de cazuri recent confirmate pentru a adăuga încă 220 de infecții înregistrate în sistemul penitenciar al provinciei. Oficialii nu au spus când au avut loc aceste contaminări, dar au transmis că au fost diagnosticate în total 271 de cazuri. Dintre aceștia, 230 se aflau în închisoarea femeilor din Wuhan. Șeful acestui loc de detenție a fost demis, potrivit the guardian. În închisoarea Rencheng din estul provinciei Shandong, 200 de prizonieri și șapte paznici s-au testat pozitiv, joi. Săptămâna trecută au fost detectate pentru prima dată infecții în rândul ofițerilor corecționari din acest penitenciar.

În închisoarea Shilifeng din sudul provinciei Zhejiang, s-a confirmat că un număr de 34 de prizonieri au contractat virusul. De asemenea, potrivit presei de stat, doi oficiali ai închisorii au fost concediați în urma incidentului din Shilifeng.

În Shandong, șapte funcționari ai închisorii, precum și secretarul de partid pentru departamentul de justiție al provinciei au fost puși pe liber. Oficialii au transmis că 2.077 de persoane din închisoarea Rencheng au fost testate. În aceste condiții, autoritățile au transmis că înființează un spital de specialitate și trimit echipe de inspecție în alte închisori și centre de detenție.

 Vineri, Comisia Națională de Sănătate din China a declarat că a primit 75.465 de rapoarte de cazuri confirmate și 2.236 de decese pe continentul chinez. Au fost raportate încă 102 infecții confirmate în regiunile administrative speciale din Hong Kong și Macao, precum și în Taiwan, cu două decese în Hong Kong și una în Taiwan.

Citește și: 

Încă a un medic ucis de coronavirus. Își anulase nunta pentru a trata pacienții

Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net