Încă un medic ucis de coronavirus. Își anulase nunta pentru a trata pacienții

dr-peng.jpg

Dr. Peng Yinhua
Dr. Peng Yinhua și-a anulat nunta ca să trateze pacienții de coronavirus dar a sfârșit răpus de boală
foto: nytimes.com

Un medic în vârstă de 29 de ani din Wuhan a devenit ultima victimă a coronavirusului. Doctorul Peng Yinhua lucra la Spitalul Popular nr.1 din districtul Jiangxia. El își anulase nunta pentru a salva viețile pacineților infectați cu noul virus. Nu a mai apucat să trimită invitațiile. Boala l-a răpus și pe el.

Doctorul Peng Yinhua a fost unul din medicii aflați ”în prima linie”, în războiul cu cel mai de temut virus din lume.  Autoritățile medicale din  Wuhan au transmis că el se ocupa de pacienții critici cu probleme respiratorii, internați la Spitalul Poporului nr. 1 din districtul Jiangxia.

Medicul  a fost ucis de coronavirus își anulease nunta

Presa chineză a scris despre doctorul Peng că își anulase până și nunta pentru a rămâne să trateze în continuare pacienții de coronavirus. Însă boala nu l-a iertat nici măcar pe el. Pe 25 ianuarie a fost internat la spitalul în care lucra, iar până pe 30 ianuarie starea lui s-a agravat. Atunci a fost trimis la spitalul Jinyintan din Wuhan pentru tratament de urgență. Colegii lui nu l-au putut salva. El a murit joi, la ora 21.50, potrivit unei declarații a spitalului său. El este unul dintre tinerii care au decedat din cauza coronavirusului.
Doctorul Peng urma să se căsătorească în timpul vacanței de Anul Nou Chinezesc, dar a anulat ceremonia, preferând să fie în primele linii ale luptei cu virusul ucigaș, pe măsură ce focarul se intensifica, potrivit nypost .
Peng „nu a apucat să-și trimită invitațiile de nuntă, care sunt încă în sertarul său de birou”, a raportat  agenția de știri Xinhua.

Medicii din China, răpuși de coronavirus

Cel puțin opt specialiști din domeniul medical au fost uciși de virus. Medicul Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a murit la începutul acestei luni. Decesul său a determinat o criză publică și postări anti-guvernamentale pe social media.
De asemenea, Liu Zhiming, directorul spitalului Wuchang din Wuhan, a murit marți.
Rapoartele mai arată că peste 1.700 de lucrători medicali din China, majoritatea din provincia Hubei unde se află Wuhan, au fost infectați cu virusul periculos.
Lupta cu noul coronavirus este una dură. Pe internet au apărut filmulețe cu medici care leșină pur și simplu din cauza epuizării. De asemenea, din cauza echipamentului pe care trebuie să îl poarte încontinuu, cadrele medicale au ajuns să aibă răni pe față.

 

foto_asia_wire_facebook_7.jpg

Echipamentele medicale îi rănesc pe medici
foto: captura Facebook

În total, peste 75.000 de infecții cu COVID-19 au fost raportate în China și peste 2.200 de persoane au murit.

Care este Covid-19 - boala care a început în Wuhan?

Covid -19 este cauzat de un membru al familiei coronavirus care nu a mai fost întâlnit până acum. Ca și alte coronavirusuri, a provenit de la animale. Mulți dintre cei infectați inițial au lucrat sau au cumpărat frecvent pe piața en-grosului de fructe de mare din Huanan, în centrul orașului chinez. Virusul poate provoca pneumonie. Cei care s-au îmbolnăvit sunt raportați că suferă de tuse, febră și dificultăți de respirație. În cazuri grave poate exista insuficiență de organ. Deoarece este vorba de pneumonie virală, antibioticele nu sunt de niciun folos. Medicamentele antivirale pe care le avem împotriva gripei nu vor funcționa. Recuperarea depinde de puterea sistemului imunitar. Mulți dintre cei care au murit erau deja în stare de sănătate precară, scrie the guardian.

Comisia națională de sănătate din China a confirmat transmiterea de la om la om și au existat astfel de transmisii în altă parte.

  • foto: asia wire
  • foto: asia wire
  • foto: asia wire
  • foto: asia wire
  • foto: asia wire
  • foto: asia wire
  • foto: asia wire
  • Maximize

1/7

 

Citește și: 

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Leac pentru coronavirus din plasma persoanelor care s-au vindecat?

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1