Şoc! Bucăţi din trupul ciopârţit al ziaristului Jamal Khashoggi, găsite în grădina consulului?

Ultima actualizare:

    Jamal Khashoggi avea 59 de ani când a fost ucis de un grup de 15 saudiţi în consulatul din Istanbulfoto EPA
Jamal Khashoggi avea 59 de ani când a fost ucis de un grup de 15 saudiţi în consulatul din Istanbulfoto EPA

Răsturnare de situaţie în scandalul asasinării ziaristului saudit Jamal Khashoggi (în vârstă de 59 de ani)! Surse din cadrul echipei turce de investigatori au făcut public faptul că „în grădina consulului saudit din Istanbul au fost găsite bucăţi din trupul ciopârţit al ziaristului”. Khashoggi a fost dezmembrat de viu, torturat şi tăiat în bucăţi de 15 bărbaţi veniţi special din Arabia Saudită pentru a-l anihila, la 2 octombrie 2018. Execuţia a provocat un val de proteste internaţionale.

Misterul dispariţiei lui Jamal Khashoggi, în vârstă de 59 de ani, a stârnit un val de reacţii la nivel internaţional. Până recent, singurele probe privind moartea ziaristului considerat „incomod” şi „exagerat de critic” la adresa familiei regale saudite au fost o înregistrare audio realizată în momentul torturării. Timp de 7 minute, Khashoggi a fost tăiat în bucăţi, torturat şi ciopârţit cu ajutorul unui echipament chirurgical şi abia apoi şi-a dat sufletul. Ultimele imagini cu el în viaţă au fost surprinse la 2 octombrie, la intrarea în consulat. Khashoggi a vizitat consulatul pentru a-şi reînnoi paşaportul. El intenţiona să se căsătorească, fără să bănuiască vreo secundă că are clipele numărate. Preşedintele turc şi mai mulţi apropiaţi de-ai lui Khashoggi cred cu tărie că prinţul moştenitor Mohammed bin Salman a ordonat execuţia.

Rămăşiţele trupeşti ale lui Khashoggi, îngropate în grădina consulului

Un purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din Istanbul care investighează cazul, a declarat: „Suntem alături de familia lui Jamal Khashoggi în aceste clipe extrem de dureroase. Locaţia rămăşiţelor pământeşti ale ziaristului este cel mai mare mister la care trebuie să găsim răspuns acum. Conform unui document făcut public de Sky News, trupul ziaristului a fost tăiat în bucăţi, iar chipul desfigurat. O parte din rămăşiţele sale pământeşti au fost îngropate în grădina consulului, care se află la 500 de metri de clădirea consulatului.

Asasinatul a fost premeditat şi executat la ordin

Presa britanică a descoperit că unul dintre cei 15 suspecţi care au venit la Istanbul la bordul unui avion particular face parte din garda regală. Bărbatul a fost identificat în timpul vizitelor oficiale. Conform unui scenariu prezentat de presa turcă, Jamal Khashoggi trebuia să fie răpit, dar cei care primiseră ordin să execute răpirea „au considerat că e mai convenabil să îl execute pe loc”. Din 2017 şi până în prezent, Khashoggi este considerat una dintre cele mai critice voci la adresa Casei regale saudite. „Au încercat să îl sperie, să îl tortureze şi să în convingă să tacă, dar a murit în timpul torturii. Intenţia celor care l-au sechestrat nu a fost să îl ucidă, dar... s-a întâmplat”, a declarat o sursă saudită pentru presa turcă.

Poliţia turcă a percheziţionat clădirea şi a găsit urme de ADN ce îi aparţineau lui Khashoggi
Poliţia turcă a percheziţionat clădirea şi a găsit urme de ADN ce îi aparţineau lui Khashoggi

Ce s-a întâmplat cu cadavrul lui Jamal Khashoggi?

Conform poliţiştilor turci, în noaptea dintre 2 şi 3 octombrie, membrii plutonului de execuţie au lucrat în continuu, ca într-o măcelărie, tăind în bucăţi cât mai mici cadavrul ziaristului. L-au îndesat în mai mulţi saci de plastic şi „coletul” a fost înmânat unui colaborator. Acesta le-a împrăştiat pe o distanţă apreciabilă în jurul consulatului. Probele ADN prelevate din consulat au confirmat urme de sânge aparţinându-i lui Khashiggi, dar nu s-a găsit nici o urmă din cadavrul său. Unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai lui Khashoggi este însuşi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care marţi a cerut pedepsirea celor vinovaţi şi “răspunsuri clare” din partea saudită. Erdogan vrea ca vinovaţii să fie judecaţi în Istanbul pentru că asasinatul a avut loc pe teritoriul Turciei.

Zeci de susţinători ai jurnalistului saudit cer explicaţii din partea oficialilor
Zeci de susţinători ai jurnalistului saudit cer explicaţii din partea oficialilor

Citeşte şi:

Îngrozitor! Ziaristul saudit Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăţi de viu, în consulatul din Istanbul

Oficialii americani au auzit înregistrarea momentului în care jurnalistul Jamal Khashoggi e ucis?

Scandalul a căpătat proporţii internaţionale

Miniştrii de externe din grupul G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA) au condamnat cu vehemenţă posibila „execuţie a jurnalistului Jamal Khashoggi”, într-un comunicat remis recent. Întreaga comunitate internaţională este şocată că ziaristul a fost torturat şi ucis în sediul consular al Arabiei Saudite, din Istanbul. Reprezentanţii Arabiei Saudite sunt zgârciţi în declaraţii şi susţin în continuare că ziaristul ar fi încă în viaţă. Donald Trump a afirmat ieri că „va propune Senatului să ia o decizie cu privire la sancţiunile ce se impun Arabiei Saudite”, în ciuda faptului că până recent „Arabia Saudită era un prieten şi aliat de nădejde al SUA”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net