Îngrozitor! Ziaristul saudit Jamal Khashoggi a fost tăiat în bucăţi de viu, în consulatul din Istanbul

politistii_turci_strang_probe_de_la_locul_crimei.jpg

politistii turci au strâns probe care confirmă fapta îngrozitoare
Poliţiştii criminalişti au descoperit sute de probe care confirmă tortura şi execuţia abominabilă
foto EPA

O execuţie îngrozitoare care a durat aproape 7 minute! Autorităţile turce au făcut publice zilele trecute cele şapte minute audio ale execuţiei ziaristului şi scriitorului Jamal Khashoggi. Acesta a fost tăiat în bucăţi în camera alăturată sălii de şedinţe a consulului. Execuţia înfiorătoare a fost înrehistrată de ceasul Apple pe care Kashoggi îl purta la mână. 15 saudiţi au fost reţinuţi în legătură cu crima, iar 7 sunt suspectaţi că au participat direct la torturarea ziaristului.

Ziaristul şi scriitorul Jamal Khashoggi, în vârstă de 60 de ani, a fost filmat de camerele de supraveghere montate pe stradă în timp ce intra la data de 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, Turcia. Bărbatul intenţiona să îşi schimbe paşaportul pentru că voia să se căsătorească. Nu avea să mai iasă viu niciodată din consulat. Conform informaţiilor publicate de „The Mirror” citând surse din cadrul poliţiei turce Khashoggi era demult pe lista neagră pentru că îl critica dur pe regele saudit Salman bin Abdulaziz Al Saud în editorialele scrise de el la mai multe publicaţii turceşti. La asasinarea lui au participat 15 saudiţi care au ajuns pe teritoriul Turciei la bordul unui avion particular şi au venit direct la consulat. Pe înregistrarea audio prezentată presei împreună cu paşapoartele celor 15 saudiţi care au făcut parte din plutonul de excuţie se aud ţipetele disperate ale lui Khashoggi care îi imploră să îl cruţe.

pe_gardul_consulatului_au_fost_prinse_afise_cu_jamal_khashoggi_pentru_a_protesta_impotriva_executiei.jpg

jamal khashoggi a fost executat la 2 octombrie in consulatul arabiei saudite din istanbul
Zeci de afişe au fost prinse de gardul consulatului pentru a protesta împotriva execuţiei din data de 2 octombrie
Foto: Guliver / Gettyimages

Călăii ascultau muzică în timp ce îl dezmembrau pe Jamal Khashoggi

Oficialităţile turce confirmă că asasinii ascultau muzică în timp ce îl dezmembrau lent şi dureros. Pe înregistrare se aude cum fierăstrăul rupe bucăţile de carne şi de os în timp ce jurnalistul urlă ca din gură de şarpe de durere. Iniţial anchetatorii au declarat că jurnalistul ar fi fost sedat cu o substanţă puternică, însă urletele arată că a simţit până în ultima clipă torturile ce i-au fost aplicate. El a pierit abia după şapte minute de chin. De la 2 octombrie şi până recent autorităţile saudite au dezminţit că ar fi fost ucis, în ciuda faptului că partenera de viaţă a lui Jamal Khashoggi a prezentat înregistrarea audio la poliţie. Pentru a percheziţiona locul crimei, autorităţile poliţieneşti au avut nevoie de un mandat prin care invocau suspiciunea „depozitării unor substanţe toxice în interiorul consulatului”. Poliţiştii criminalişti au anunţat încă de luni 15 octombgrie că în „interiorul consulatului sunt urme care confirmă că acolo s-a produs o crimă”. Ziaristul a fost măcelărit pe o masă pe care a fost trântit de bărbaţii care l-au luat pe sus. Secretarul american de stat Mike Pompeo a avut mai multe întâlniri pentru a elucida cazul. Astăzi va avea o întâlnire cu Tayyip Recep Erdogan. Donald Trump a insistat că Arabia Saudită trebuie să fie „tratată cu prezumţia de nevinovăţie”.

Filmul execuţiei înfiorătoare a lui Khashoggi

Salah Muhammad al-Tubaigy a fost identificat ca fiind măcelarul principal. El asculta muzică la căşti pentru a nu auzi urletele animalice ale ziaristului. Tubaigy se aude gâfâind în timp ce smugle bucăţi de carne şi aruncă membrele secţionate ale jurnalistului pe podeaua consulatului. Deşi Jamal Khashoggi leşină la un moment dat, respiraţia lui este încă prezentă pe înregistrare. Deşi presa saudită din Riyadh a dezminţit crima şi a încercat să îl convingă pe Mike Pompeo că Regele nu are nici o implicare în suprimarea jurnalistului. „Când fac chestii de genul ăsta, prefer să ascult muzică. Ar trebuie să faceţi şi voi la fel”, se aude pe înregistrare vocea lui Tubaigy.

Citeşte şi:

Misterul morţii ziaristei bulgare

jamal_khashoggi_executat_in_consulatul_istanbul.jpg

jamal khashoggi avea 60 de ani si era un scriitor si ziarist incomod
Jamal Khashoggi în vârstă de 60 de ani se afla pe lista neagră a autorităţilor saudite
foto EPA

Donald Trump şi-a schimbat poziţia privint moartea lui Khashoggi

După ce poliţia turcă a umplut două camioane de probe  care confirmă crima de la consulat, preşedintele american şi-a schimba poziţia. „Dacă se dovedeşte că în spatele crimei se află Arabia Saudită va fi rău, rău de tot”, a declarat Trump într-o conferinţă de presă. Între timp mai multe ţări din vestul Europei pune presiune pe autorităţile de la Riyadh să ofere răspunsuri. Pe de altă parte, SUA dă asigurări că Prinţul Mohammed bin Salman a vorbit cu Donald Trump şi l-a asigurat de nevinovăţia sa. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1