Serviciile americane de informații: ”Coronavirusul nu a fost creat de om”

Ultima actualizare:

    Serviciile americane de informații au ajuns la concluzia că noul coronavirus "nu a fost creat de om” foto: Shutterstock
Serviciile americane de informații au ajuns la concluzia că noul coronavirus "nu a fost creat de om” foto: Shutterstock

După potopul de acuzații lansate de președintele Donald trump la adresa Chinei, serviciile americane de informații au anunțat, joi, că au ajuns la concluzia că noul coronavirus "nu a fost creat de om sau modificat genetic", scrie AFP, citat de Hotnews.

Serviciile de informații încearcă încă să "determine dacă epidemia a început printr-un contact cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident al laboratorului din Wuhan", orașul chinez unde a început pandemia, a precizat Direcția de informații (DNI), într-un comunicat.

"Serviciile de informații se alătură consensului larg al comunității științifice pentru a conveni că virusul Covid-19 nu a fost creat de om sau modificat genetic", adaugă comunicatul.

"Comunitatea de informații va continua să studieze cu rigoare informațiile care apar pentru a determina dacă epidemia a început printr-un contact cu animale infectate sau dacă ea a fost rezultatul unui accident la laboratorul din Wuhan", potrivit sursei citate.

Donald Trump a acuzat China pentru pandemia de coronavirus

Această rară declarație publică a serviciilor secrete americane intervine după ce președintele Donald Trump nu a exclus să ceară despăgubiri Beijingului pentru epidemia de coronavirus.

Potrivit presei americane, Trump a însărcinat serviciile de informații să descopere originea virusului, atribuită inițial unei piețe din Wuhan, înainte ca un laborator de cercetări din oraș să fie suspectat.

"Suntem nemulțumiți de China", boala "ar fi putut fi oprită la sursă și nu s-ar fi răspândit în întreaga lume", a declarat recent președintele american.

Potrivit unui sondaj recent al centrului Pew Research, 29% dintre americani cred că noul coronavirus a fost creat într-un laborator, fie inteționat (23%) fie accidental (6%).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net