OMS: În prezent nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus

coronavirus-generic_1.png

Coronavirusul are secrete. Încă nu se știe care este sursa acestuia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) transmite că, în etapa actuală, nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus. O ipoteză în acest sens a fost lansată și de un grup de cercetători britanici în urmă cu o săptămână. Un profesor de la Universitatea Cambridge spunea că nu în Wuhan ar fi început coronavirusul.

Cu toate că de luni bune se fac cercetări cu privire la noul coronavirus, oamenii de știință nu au reușit să stabilească sursa preciză a noului coronavirus. Inițial s-a spus că totul a început de la lilieci, apoi de la pangolin, însă cercetătorii încă mai fac verificări. Tot mai des se vehiculează ideea că acest virus ar fi fost fabricat într-un laborator. Însă nici această ipoteză nu a fost confirmată până acum.

OMS: În prezent nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus

Directorul regional al OMS pentru Pacificul de vest, Takeshi Kasai, a afirmat că în acest stadiu nicio concluzie nu poate fi trasă, transmite Agerpres care citează Reuters.

Cu toate acestea, dovezile disponibile sugerează o origine animală a noului coronavirus, a spus Kasai în cadrul unei conferinţe de presă online.

De asemenea, preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că administraţia sa încearcă să stabilească dacă noul coronavirus ar putea să provină dintr-un laborator din Wuhan, centrul Chinei, considerat ca fiind locul de unde a pornit pandemia de Covid-19, scrie Digi 24.

Totodată, OMS a asigurat luni că "nu a ascuns nimic" Statelor Unite ale Americii cu privire la maladia Covid-19, care a făcut aproape 170.000 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit AFP.

Statele Unite şi-au suspendat la începutul săptămânii trecute finanţarea pentru OMS, acuzată că ar fi prea apropiată de China şi că a gestionat necorespunzător pandemia.

Washingtonul susţine că propriile măsuri în faţa crizei, în special închiderea progresivă a frontierei SUA, s-au confruntat cu o "puternică rezistenţă" din partea OMS, care a "continuat să-i laude pe liderii chinezi pentru 'disponibilitatea lor de a împărtăşi informaţii'".

De asemenea, guvernul american acuză OMS că a neglijat informaţii-cheie cu privire la posibila transmitere a coronavirusului de la om la om, transmise de Taiwan la sfârşitul lunii decembrie 2019, conform AFP.

În urmă cu o săptămână, un cercetător britanic a transmis că a descoperit trei tipuri ale acestui coronavirus și că cea de la care se crede că ar fi început totul, nu era în proporții considerabile, în Wuhan. Mai mult, profesorul spune că, de fapt, epidemia ar fi început, de fapt, în septembrie 2019.

Citește și: 

Covid-19 ar fi apărut încă din septembrie și nu din Wuhan. Cum explică profesorul britanic Peter Forster noua ipoteză

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Pangolinul este un animal pe cale de disparitie

    Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă.

  • coronavirus

    Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit că temutul coronavirus a suferit o mutaţie. S-a descoperit că acesta are două tulpini: una foarte agresivă, descoperită predominant în stadiile incipiente ale epidemiei din oraşul chinez Wuhan şi una mai puţin agresivă. Frecvenţa tipului mai agresiv a început să scadă începând cu luna ianuarie, susţin specialiştii chinezi, cercetătorii avertizează însă că datele studiului sunt „foarte limitate”.