S-a sinucis de teama coronavirusului! Ce a determinat-o pe fata de 19 ani să facă gestul extrem

Ultima actualizare:
Emily fusese diagnosticată cu autism
Emily fusese diagnosticată cu autism

Tragedie peste tragedie în Marea Britanie, după ce o tânără de 21 de ani a murit din cauza infecției cu coronavirus, fără să prezinte probleme de sănătate anterioare, iar o altă adolescentă de doar 19 ani, din Norfolk, s-a sinucis din cauza fricii care a cuprins-o pe fondul pandemiei de COVID-19, anunță familia acesteia.

Emily Owen, în vârstă de 19 ani, a încercat să își pună capăt zilelor în urmă cu o săptămână, fiind înspăimântată de virusul care a acaparat în prezent întreaga lume și a ucis chiar și o altă tânără, de 21 de ani, tot din Marea Britanie. Familia sa a anunțat că adolescenta „nu mai putea face față” măsurilor drastice impuse de autorități cu privire la izolarea la domiciliu, temându-se că în curând pandemia va evolua cu rapiditate, conform metro.co.uk.

O tânără de 19 ani și-a luat viața de frica pandemiei de coronavirus

Adolescenta, despre care s-a spus că întotdeauna voia binele celorlalți, a murit în cele din urmă la spital, după ce a încercat să se sinucidă. Aceasta a fost dusă de urgență la cel mai apropiat centru medical, în stare critică, însă nu a reușit să își mai recapete cunoștința, doar aparatele fiind cele care o mai țineau în viață.

După o perioadă, în timp ce medicii deveneau tot mai sceptici cu privire la starea ei de sănătate, familia a fost nevoită să ia cea mai dureroasă decizie: deconectarea acesteia de la aparate. Tânăra a murit sâmbătă. 


    Emily fusese diagnosticată cu autism
Emily fusese diagnosticată cu autism

Membrii familiei sale au povestit ulterior că adolescenta era extrem de îngrijorată cu privire la pandemia de coronavirus și că își dorea ca persoanele cu probleme mintale să fie ajutate să treacă peste măsurile drastice de izolare, impuse de autorități în scop preventiv.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, părinții lui Emily și cele două surori și un frate au scris că trăiesc „cea mai neagră săptămână din viața lor”, rugându-i pe cei ce le citesc tragica poveste să aibă grijă „de cei vulnerabili” în această perioadă, pentru a se asigura că nu dezvoltă gânduri suicidale. Aceștia au explicat că Emily devenise convinsă că măsurile ce s-au impus în Marea Britanie o vor afecta direct, „închizându-i lumea”, spun părinții că ar fi fost cuvintele fetei.

Tânăra fusese diagnosticată cu autism

„Draga noastră și frumoasa Emily a decis că nu a mai putut suporta și și-a luat propria viață miercuri. S-a aflat în stare critică la spital, încă de atunci. Am luat împreună decizia de a o deconecta de la aparatele care o țineau în viață. Aveți mereu grijă de cei apropiați”, s-a arătat în mesajul familiei, care a anunțat, de asemenea, că și-au dat acordul cu privire la prelevarea organelor adolescentei, care vor ajuta patru familii.

„Pentru multe persoane, Emily era o persoană fericită, amuzantă și energică, dar numai câțiva dintre ei știau de demonii ei interiori cu care se lupta. În urmă cu 4 ani a fost diagnosticată cu autism funcțional și s-a străduit în fiecare zi să se conformeze și să fie acceptată în societate. Cu toate astea, a terminat școala, facultatea și se și angajase”, mai apare în mesajul familiei.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net