Regina Elisabeta va abdica în trei ani pentru ca Charles să fie rege

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta va abdica pentru Prinţul Charlesfoto: Getty
Regina Elisabeta va abdica pentru Prinţul Charlesfoto: Getty

Regina Elisabeta a II-a ar putea să abidice la 95 de ani, adică pentru doar trei ani, pentru a-i lăsa tronul lui Charles. Asta cu toate că a promis că va domni până la moarte, atunci când a fost încoronată în 1953.

O nouă biografie, scrisă de corespondentul regal Robert Jobson, susţine că Regina vrea să îi lase tronul fiului său cel mare. Anul acesta, Charles a fost numit succesor al Elisabetei drept Conducător al Commonwealthului, din care fac parte 53 de state suverane. "Commonwealthul trebuie să continue să asigure stabilitate şi continuitate pentru generaţiile ce vor veni şi Prinţul Charles va continua într-o zi ceea ce a început tatăl meu în 1949", a declarat Regina într-un discurs, conform mirror.co.uk. 

Unchiul Reginei Elisabeta a abdicat pentru o femeie divorţată

Familia regală a mai avut o abdicare faimoasă, unchiul Reginei, Edward al VIII-lea. În 1936, el a decis să renunţe la titlul de rege pentru a se putea căsători cu femeia pe care o iubea, americanca Wallis Simpson. Ca rege şi şef al Bisericii Anglicane, Edward nu se putea căsători cu o femeie divorţată. Mai mult, Simpson era considerată ca nepotrivită atât politic, cât şi moral, drept regină, datorită celor două mariaje eşuate. Decizia lui Edward de a renunţa la tron a fost unul dintre cele mai mari scandaluri din familia regală şi a dus la încoronarea tatălui Elisabetei, George al V-lea.

În ciuda zvonurilor că Regina va abdica, comentatorul Richard Fitziwilliams susţine că decizia lui Edward al VIII-lea de a renunţa la coroană este încă un subiect dificile pentru familia regală şi Elisabeta vrea să îşi ducă la bun sfârşit datoria faţă de naţiune. Chiar dacă Charles a fost pregătit întreaga viaţă pentru a fi rege, ea îşi doreşte ca succesiunea să fie una naturală

Citeşte şi

Regina Elisabeta, înşelată de soţ?

Ce mănâncă și bea Regina Marii Britanii în fiecare zi?

Regina Elisabeta a II-a are probleme la genunchi, dar refuză să se opereze! Iată motivele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net