Ce mănâncă și bea Regina Marii Britanii în fiecare zi?

Ultima actualizare:

    Regina Marii Britanii nu mănâncă niciodată cartofi, orez sau paste, atunci când ia masa singură
Regina Marii Britanii nu mănâncă niciodată cartofi, orez sau paste, atunci când ia masa singură

Regina Marii Britanii Elisabeta a II-a primește de două ori pe săptămână un meniu alcătuit de bucătarul său șef Mark Flanagan. Cu unele preparate e de acord, cu altele, nu. Ce mănâncă regina la micul dejun, la prânz și la cină, dar și ce îi place să bea la masă, ne spune un fost bucătar al Casei Regale britanice, Darren McGrady.

Regina Marii Britanii nu este o gurmandă, spune McGrady. „Mănâncă astfel încât să poată trăi, spre deosebire de Prințul Philip, căruia îi place să mănânce și care ar vorbi despre mâncare toată ziua”, completează fostul bucătar al familiei regale, potrivit „The Telegraph”. „Când Regina ia cina singură, este foarte disciplinată. Regula este: fără pic de amidon”, adaugă McGrady.

Iată cum arată o zi obișnuită, din punct de vedere culinar, a Reginei Marii Britanii!

Regina își începe ziua cu ceai și biscuiți. Servește ceai Earl Grey, fără lapte sau zahăr, într-o ceașcă de porțelan, cu câțiva biscuiți.

Apoi, servește micul dejun, care, în mod normal, presupune cereale și fructe. Îi place să servească cerealele din vase Tupperware, pentru că, spune ea, se păstrează proaspete.

Uneori, Regina optează, la micul dejun, pentru pâine prăjită cu gem „Wilkin&Sons” sau pentru ouă jumări, cu somon afumat și trufe. Regina preferă ouăle închise la culoare, spunând că sunt mai gustoase.

Înainte de prânz, Regina bea un cocktail din gin Gordon cu Dubonnet (un vin-aperitiv), cu o felie de lămâie și multă gheață.

Prânzul este simplu și constă, de obicei, în pește cu legume. Îi place cambula de Dover (n.r. pește cunoscut și sub denumirea de limbă de mare) la grătar, cu spanac sau dovlecei, mai spune McGrady.

Uneori, preferă grătarul de pui cu salată, însă, niciodată, când ia masa singură, nu servește cartofi, orez sau paste.

În fiecare zi, după-masa, bea un ceai. Acesta este servit cu sandvișuri mici, cu somon afumat, castravete, ouă și maioneză sau sandvișuri cu șuncă și muștar. Uneori, servește fursecuri cu dulceață de zmeură.

Îi plac și biscuiții McVitie’s special pentru ceai, dar și prăjiturelele. Preferatele ei sunt cele cu miere, ghimbir și fructe. De asemenea, îi place și tortul de biscuți și ciocolată, la fel ca cel servit la nunta lui William și Kate.

La cină, Regina Elisabeta a II-a mănâncă file de vită sau de vânat (în special fazan) sau somon, toate aduse de la ferme din Sandringham și Balmoral. Fileul îl preferă la grătar, cu sos de ciuperci, unt și whisky.

La desert, îi plac căpșunile, tot din Balmoral aduse, sau piersicile albe din livada Castelului Windsor.

Regina adoră ciocolata. Așadar, în afară de tortul de biscuiți și ciocolată, îi mai place mousse-ul de ciocolată și tradiționalul tort de ciocolată.

Elisabeta a II-a își încheie ziua cu un pahar de Champagne (Bollinger, Lanson sau Krug).

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net