Regina Cartelurilor. Povestea celei mai faimoase femei-mafiot

Ultima actualizare:

    Sandra Ávila Beltrán, Regina Cartelurilor
Sandra Ávila Beltrán, Regina Cartelurilor

În lumea mafiei mexicane, ea a devenit o adevărată legendă. Este una dintre puținele femei care au reușit să ajungă la un nivel superior în lumea cartelurilor de droguri. A avut și o viață obișnuită, a muncit, a iubit, dar a fost trasă în cursa mafiei mexicane. Aceasta este povestea celei mai faimoase femei-mafiot din Mexic.

Numele ei este Sandra Ávila Beltrán și păstrează acasă un altar care îi amintește de cele mai dragi persoane din viața ei și care i-au dat mereu forța de a lupta în lumea necruțătoare a mafiei. Altarul este destul de aglomerat de candele pentru primul soț, ciuruit de gloanțe, cel de-al doilea soț, care a murit înjungheat în inimă și pentru fratele său, torturat până la moarte. Ei au și-au găsit sfârșitul în războaiele dintre cartelurile de droguri.

Regina Cartelurilor, arestată
Regina Cartelurilor, arestată

Ea a fost supranumită “Regina Pacificului” deoarece a organizat o așa-numită flotă de bărci cu ton, dar care în realitate transportau fiecare câte zece tone de cocaină. Bărcile au transportat marfa ilegală de pe coasta mexicană a Pacificului până în Statele Unite ale Americii, piața numărul unu în lume de cocaină.

Ávila a făcut șapte ani de închisoare pentru spălare de bani, dintre care doi ani i-a petrecut la carceră. Acum, fiind din nou liberă, a oferit câteva detalii despre viața sa aventuroasă imediat ce s-a întors la proprietatea din Guadalajara. Aici este locul unde a mituit politicieni, a pregătit planuri de corupție și afacerile cu droguri și a sărbătorit când a scăpat de Joaquin “El Chapo” Guzmán.

S-a născut în lumea drogurilor

Ea a fost integrată în lumea narcoticelor încă de când s-a născut. Copilăria și-a petrecut-o în opulență, a avut parte de o educație privată, a luat lecții de pian și dans și mergea mereu la SeaWorld și Disneyland. Tatăl său, Alfonso Ávila Quintero, este considerat fondatorul Cartelului Guadalajara. La vârsta de 13 ani, a văzut pentru prima dată cum arată un om când este împușcat.

Sandra Ávila Beltrán
Sandra Ávila Beltrán

Pe măsură ce treceau anii, în timp ce prietenii ei se pregăteau să devină viitorii lideri ai cartelurilor de droguri, ea a urmat cursurile de jurnalism la Universitatea Autonoma de Guadalajara. Viitorul ei a fost însă distrus în momentul în care un iubit gelos a răpit-o. Acesta era un tânăr cu influență și relații strânse cu mai multe carteluri. Deși a fost regăsită de tatăl ei, a fost nevoită să se mute, iar visul său de a deveni jurnalistă de investigații se spulberase.

I-a fost greu să lupte în lumea mafioților, dar a reușit

În cele din urmă, Sandra a intrat în lumea subterană a drogurilor. Ea obișnuia să fie o foarte bună soferiță și călăreață, o distinsă trăgătoare cu armele de foc și de asemnea a făcut numeroase cuceriri, fiind o femeie foarte atrăgătoare. Sandra a mărturisit că deși și-a clădit o adevărată carieră în lumea mafiei, a întâmpinat numeroase obstacole din cauza bărbaților. Femeile au fost dintotdeauna abuzate și discreditate, iar în lumea cartelurilor, unde aproape nu există reguli, situația este și mai complicată.

Bărbații care conduc grupurile mafiote pot avea un adevărat harem de peste zece femei, ei se bucură de o incredibilă libertate sexuală. Nu același lucru se aplică însă și în cazul femeilor.

În anul 2002 norocul ei s-a schimbat când fiul său a fost răpit. Deși a plătit răscumpărarea de cinci milioane de dolari, poliția și-a intesificat căutările, Sandra a început să fie căutată și a pentru câțiva ani, a trăit ca o fugară. În ciuda problemelor, reputația sa nu a vut de suferit; în timpul călătoriilor sale, la o petrecere fastuoasă, ea a fost numită “Regina Pacificului” de către banda Los Tucanes de Tijuana.

Petrecerea dată de banda Los Tucanes de Tijuana

Pe viață și pe moarte!

Ghinioanele au continuat să o urmărească. Ea și partenerul său, Joel, au fost prinși într-o ambuscadă. Mașina în care se aflau a intrat în calea unei ploi de gloanțe. ea s-a aruncat la podea, crezând că acela era sfârșitul. Fratele său fusese ucis cu puțin timp înainte, iar amintirea sa i-a dat suficientă îndrăzneală pentru a scăpa.

 “Am decis să deschid ușa și să fug. M-am gândit că am mai multe șanse să supraviețuiesc dacă ies. Probabil m-aș fi putut salva printre celelalte mașini și exact asta s-a întâmplat. Am început să fug și am reușit să intru într-un bloc de apartamente. M-am ascuns după un tufiș. Îi puteam vedea cum mă căutau. Când au auzit sirenele poliției, oamenii înarmați care veniseră după mine să mă ucidă au fugit. Polițiștii au închis accesul în acea zonă și l-am putut vedea pe Joel întins pe stradă. Era mort.”

În cele din urmă ea a fost prinsă de poliție și închisă timp de șapte ani. Doi ani a fost nevoită să învețe să supraviețuiască în carceră, ceea ce a fost cumplit.

Povestea ei pare desprinsă din filmele de acțiune hollywoodiene cu mafioți, dar este ceea ce a trăit. Deși s-a bucurat de lux și își putea permite orice, fericirea nu a putut să o cumpere, iar când a găsit-o, era imediat luată sau dispărea în întunericul lumii subterane a drogurilor.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net