Prințul Philip a murit. Povestea bărbatului care a renunțat la titluri pentru o viaţă închinată iubirii

Ultima actualizare:

    Prinţul Philip, omul care i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a,mai bine de 73 de anifoto: GettyImages
Prinţul Philip, omul care i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a,mai bine de 73 de anifoto: GettyImages

Prinţul Philip, omul care i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a mai bine de 73 de ani, a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, împliniți pe 10 iunie. El s-a retras din viața publică în mai 2017, iar de atunci a participat la câteva evenimente oficiale alături de regina Elisabeta. Prințul Philip i-a fost alături întotdeauna soției sale, iar regina îl considera ancora ei într-o lume agitată. În ciuda faptului că, la prima vedere, părea o persoană aspră, el și-a atras simpatia britanicilor, iar unele replici ale sale au devenit celebre.

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci când avea doar șapte ani. Și-a continuat studiile în sudul Germaniei și în Scoția. A devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939 și în același an avea să o întâlnească pe cea care i-a schimbat viața. În iulie 1947 a fost anunțată logodna lor, iar pe 20 noiembrie s-au căsătorit în celebra catedrală Westminster Abbey. 

Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957

În numele iubirii, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat la aceste titluri și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După ce a devenit soțul Elisabetei a II-a el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice. 

Elisabeta și Philip, dragoste la prima vedere 

Povestea de dragoste dintre Elisabeta a II-a și prințul Philip este demnă de admirat. A făcut față tuturor provocărilor de-a lungul vremii, iar timpul a demonstrat că cei doi sunt făcuți unul pentru altul. Elisabeta s-a îndrăgostit de Philip atunci când avea doar 13 ani. Întâlnirea crucială pentru amândoi, cea care avea să îi lege pe vecie, a avut loc în iulie 1939, în comitatul Davon. Philip, pe atunci un tânăr de 18 ani cu părul blond şi un fizic atletic, a impresionat-o şi a amuzat-o pe prinţesa Elisabeta. Biograful oficial al regelui George al IV-lea nota că „Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”.

Citește și:

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Soțul reginei Elisabeta fusese externat după o lună de stat în spital

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, 73 ani de căsătorie! Imaginea emoționantă publicată de Palatul Buckingham

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net