Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, 73 ani de căsătorie! Imaginea emoționantă publicată de Palatul Buckingham

elisabeta_si_philip.jpg

elisabeta si philip
Prințul Philip și regina Elisabeta, o poveste de dragoste care a trecut testul timpului
Sursă foto: Gettyimages

Ziua de 20 noiembrie este una extrem de specială în familia regală britanică! În urmă cu 73 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îmbrăcat rochia de mireasă la această dată, căsătorindu-se cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh pe atunci. Pentru a marca acest moment, Palatul Buckingham a făcut publică o fotografie în care apar regina și prințul Philip. Instantaneul a fost realizat în urmă cu aproximativ o săptămână de către fotograful Chris Jackson.

În fotografia realizată de Chris Jackson (Getty Images), regina şi ducele de Edinburgh apar privind o felicitare făcută de prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducelui de Cambridge, alături de alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării a 73 de ani de mariaj. 

regina-printulconsort.jpg

fotografie facuta publica de buckingham
Fotografia făcută publică de Palatul Buckingham pentru a marca 73 de ani de mariaj ai reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip
Sursă foto: Gettyimages

Pe 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a trecea prin mari emoții, îmbrăcând rochia de mireasă și pășind în fața altarului alături de cel ce i-a fost cel mai bun prieten întreaga viață, Prințul Philip. Cei doi monarhi și-au unit destinele de tineri, pe când regina avea 21 și ani, iar prințul Philip 26. 

regina-elisabeta-ziua-nuntii.jpg

regina elisabeta a II-a si philip
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, în ziua nunții
Sursă foto: Gettyimages

Povestea de iubire dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Căsătorindu-se de tineri, cei doi monarhi s-au cunoscut pe vremea când erau doar niște copii. Elisabeta a II-a l-a cunoscut pe prințul Philip pe atunci când avea doar 13 ani și statut de prințesă, la nunta verișoarei sale, prințesa Marina a Greciei. Între Majestatea Sa și viitorul ei soț a fost dragoste la prima vedere, cei doi corespondând pe perioada adolescenței. Ulterior, Regele George al VI-lea, tatăl actualei Regine, și-a dat acordul pentru ca cei doi tineri să se căsătorească, însă numai când tânăra Elisabeta ar fi împlinit 21 de ani. 

regina-marii-britanii-sot.jpg

regina elisabeta si philip
Regina Elisabeta a II-a avea 21 de ani atunci când s-a căsătorit cu prințul Philip
Sursă foto: Gettyimages

Iată că peste 73 de ani, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip sunt tot împreună, ajungând la performanța de a forma unul dintre cele mai longevive cupluri.

Philip a renunțat laa titluri în numele dragostei

Prințul Philippos al Greciei și al Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unuicul fiu dintre cei cinci copii ai prințului Andrei al Greciei și ai prințesei Alice de Battenberg. Familia sa s-a stabilit la Paris, iar prințul a fost trimis la un internat din Marea Britanie atunci când avea doar șapte ani. Și-a continuat apoi studiile în sudul Germaniei și în Scoția. A devenit cadet al Marinei britanice în anul 1939 și în același an avea să o întâlnească pe cea care i-a schimbat viața. 

elisabeta-si-philip-2.jpg

elisabeta si philip
Elisaabeta a II-a și Philip sărbătoresc 73 de ani de mariaj pe 20 noiembrie
Sursă foto: Gettyimages

În numele iubirii, prințul Greciei și al Danemarcei a renunțat șa aceste titluri și a adoptat numele de familie al bunicilor materni, fiind cunoscut ca locotenentul Philip Mountbatten. După ce a devenit soțul Elisabetei a II-a el a primit titlurile de duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich. Regina l-a numit prinț al Marii Britanii în anul 1957, iar în anul 2011 i-a acordat titlul de Înalt Amiral al Marinei regale britanice.

 

Citește și

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip aniversează 71 de ani de mariaj! Povestea lor de iubire

Prințul Philip împlinește 99 de ani. Povestea bărbatului care a renunțat la titluri pentru o viaţă închinată iubirii

Loading...
 
 

Citește și

  • Ziua de 20 noiembrie este una extrem de specială în familia regală britanică! În urmă cu 71 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îmbrăcat rochia de mireasă la această dată, căsătorindu-se cu Philip Mountbatten, Duce de Edinburgh pe atunci. Iată cum s-a desfășurat povestea lor de iubire din care au rezultat4 copii, 8 nepoți, 7 strănepoți, dar și cum arăta Elisabeta a II-a, pe vremea când purta titlul de „Prințesă”.

  • elisabeta si printul philip

    Prinţul Philip, omul care se îi este alături reginei Elisabeta a II-a de 73 de ani, împlinește 99 de ani pe 10 iunie. El s-a retras din viața publică în mai 2017, iar de atunci a participat la câteva evenimente oficiale alături de regina Elisabeta. Prințul Philip îi este alături întotdeauna soției sale, iar regina consideră că el reprezintă ancora ei într-o lume agitată. În ciuda faptului că la prima vedere pare o persoană aspră, el și-a atras simpatia britanicilor, iar unele replici ale sale au devenit celebre.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1