Prințul Harry și Meghan Markle plănuiesc botezul micuțului Archie! De ce va lipsi Regina de la eveniment

meghan-markle-printul-harry-botez-baietel.jpg

Ducii de Sussex se pregătesc să organizeze botezul băiețelului lor, Archie Harrison
Foto Getty Images

Prințul Harry și Meghan Markle au trecut de emoțiile cunoașterii primului lor copil, însă acest lucru nu înseamnă că experimentat toate celelalte sentimente speciale pe care numai părinții le pot simți. Ducii de Sussex se pregătesc de botezul băiețelului lor, fiind în febra organizărilor, având în vedere că evenimentul va avea loc luna viitoare.

Chiar dacă la un moment dat au fost catalogați ca fiind „rebelii” familiei regale britanice, se pare că în ceea ce privește botezul micuțului lor, Archie, Prințul Harry și Meghan Markle își doresc să urmeze tradiția regală. Cel mai nou membru al familiei va avea parte de o ceremonie ca la carte, asemănătoare celeia de care s-au bucurat și tatăl și unchiul lui, Prinții Harry și William. 

archie-andrews.jpg

Micuțul Archie Andrews va fi botezat luna viitoare
Foto Instagram

Când și unde va avea loc botezul lui Archie Harrison, băiețelul Ducilor de Sussex 

Locația ceremoniei de creștinare va fi, așa cum deja v-ați închipuit, Capela St. George a Castelului Windsor, acolo unde Ducii de Sussex s-au și căsătorit în luna mai a anului 2018. Mândrul tătic a trecut și el prin aceeași slujbă maiestuoasă de botez în 1948, pe când avea trei luni, iar micuțul lui nu va fi departe! Se pare că botezul va avea loc mai repede decât ne-am fi închipuit, în iulie, luna viitoare, când bebelușul Archie va împlini două luni. 

david-conner-botez-archie.jpg

Conducătorul Colegiului de Preoți din Windsor, David Conner, alături de Ducii de Cambridge
Foto Getty Images

Așa cum anunță presa internațională, la slujba de creștinare se va respecta tradiția regală, lucru care înseamnă că micuțul va îmbrăca o replică a celebrei rochii de botez, comandată inițial de Regina Victoria, pentru creștinarea primului ei copil, Prințesa Victoria, în 1841. Deși până în prezent, rochia originală a fost purtată de 62 de bebeluși „regali”, printre care și Harry și William, Regina Elisabeta a II-a a fost cea care a avut ideea ca aceasta să fie înlocuită cu o replică, deoarece, în timp, obiectul vestimentar a devenit „fragil”. 

regina-elisabeta-aii-a-printesa-ana.jpg

Regina Elisabeta II-a, alături de fiica ei, Prințesa Anne a Marii Britanii, care purta rochița regală de botez
Foto Getty Images

Regina Elisabeta a II-a va lipsi de la botez?

La marele eveniment sunt așteptați majoritatea membrilor familiei regale britanice, însă va exista și o mare absentă. Printre cei care și-au confirmat prezența la botez se numără Prințul de Wales, Charles, alături de partenera sa, Ducesa de Cornwall, și Ducii de Cambridge, William și Kate. Un mebru cheie însă, chiar Regina Marii Britanii, se vehiculează că va lipsi de la botezul strănepotului său, din cauza unor îndatoriri regale, confirmate înainte de existența planurilor pentru creștinarea lui Archie, potrivit Mirror.co.uk. 

Se pare că ceremonia va fi oficiată de către Conducătorul Colegiului de Preoți din Windsor, David Conner și de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Acesta din urmă a botezat-o și pe Meghan Markle, atunci când fosta actriță a trecut de la religia protestantă la cea anglicană, cu două luni înainte de nunta ei cu Prințul Harry. Până în momentul de față nu se cunosc nașii micuțului Archie, însă cu siguranță aceștia fac parte din cercul apropiat al Ducilor de Sussex, prin urmare, bebelușul regal va avea părinți spirituali de seamă. 

 

Loading...

Citește și