Orașul Wuhan, în care a izbucnit epidemia cu coronavirus, a fost închis! Numărul deceselor a ajuns la 17

Ultima actualizare:
Numărul deceselor a ajuns la 17
Numărul deceselor a ajuns la 17

Orașul chinez Wuhan, sursa epidemiei cu coronavirus, este în carantină. Autoritățile chineze au decis să închidă toate rețelele de transport, relatează agenția Reuters, citată de Hotnews.

Autobuzul, metroul, feribotul și celelalte rețele de transport vor fi suspendate de pe 23 ianuarie de la ora locală 10:00. Stațiile de tren și aeroportul vor fi închise pentru călătorii care pleacă, a anunțat postul TV de stat. Autoritățile le cer cetățenilor să nu părăsească orașul decât dacă există circumstanțe speciale.

Epidemia a izbucnit în orașul Wuhan, din centrul Chinei, dar virusul s-a răspândit, fiind depistate cazuri și în SUA, Thailanda și Japonia. Bilanțul victimelor coronavirusului a ajuns la 17 morți în China. China a confirmat miercuri 473 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, precizează Hotnews.

Coronavirusul a făcut deja 17 victime, iar 540 de oameni au fost infectați

Numărul deceselor provocate de infectarea cu virusul 2019-nCoV, descoperit la finalul anului trecut în China, a ajuns la 17, iar autorităţile au transmis miercuri că peste 540 de oameni au fost infectaţi în această ţară.

Autorităţile sanitare chineze declaraseră miercuri dimineaţă că cel puţin 440 de cazuri au fost confirmate în ţară şi că fuseseră înregistrate 9 decese.

Marţi a fost confirmat şi primul caz de infecţie cu acest nou virus în Statele Unite. Cazuri au fost raportate şi în Coreea de Sud, Thailanda şi Japonia şi mai multe suspecte, în Australia.


    Numărul deceselor a ajuns la 17Foto: Getty
Numărul deceselor a ajuns la 17Foto: Getty

China a anunţat că ia măsuri de prevenţie de clasă A, obişnuite în cazul unor epidemii majore. Astfel, va fi posibilă izolarea anumitor areale afectate şi plasarea în carantină a pacienţilor. Măsuri de acest fel au fost luate în China în 2009, pentru a stopa răspândirea virsului H1N1. Oficialii din această ţară avertizează că virusul poate suferi mutaţii şi că se poate răspândi mai mult, potrivit News.ro.

Sute de milioane de oameni sunt aşteptaţi să călătorească în întreaga Chină şi peste hotare săptămânile acestea, având în vedere că sâmbătă este sărbătorit Anul Nou chinezesc.Autorităţile se tem că virusul s-ar putea extinde şi mai mult şi, astfel, nu va putea fi monitorizată răspândirea bolii.

Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii cred că provine de la animalele infectate şi de la fructele de mare prin piaţa din Wuhan. Nu a fost încă depistată sursa virusului. Semnele de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net