O profesoară de 46 de ani a murit de Covid-19 la un curs online, în fața studenților ei

Ultima actualizare:

    Paola De Simone a murit în timp ce susținea un curs onlinefoto: Twitter
Paola De Simone a murit în timp ce susținea un curs onlinefoto: Twitter

Paola De Simone, o profesoară de 46 de ani care preda Istoria secolului XX la Universitatea din Buenos Aires, s-a prăbușit în timpul unui curs susținut online și a murit în fața celor aproximativ 40 de studenți care o urmăreau neputincioși. De Simone anunțase că are simptome de Covid-19 care persistă de câteva săptămâni.

Aproximativ 40 de studenți urmăreau cursul online al Paolei De Simone despre istoria secolului XX, miercuri, 2 septembrie, când aceasta a încetat la un moment dat să mai interacționeze. Când și-au dat seama că profesoara este în primejdie și că se chinuia să respire, i-au cerut adresa pentru a chema o ambulanță, dar ea nu a mai răspuns, a declarat studenta Ana Breccia pentru Clarin, cea mai importantă publicație din Argentina, citată de Washington Post.

Breccia, în vârstă de 23 de ani, a spus că, la un moment dat, părea că De Simone își contactează soțul, iar studenții au rămas cu ea până când acesta din urmă a ajuns acasă.

Profesoara din Argentina suferea de mai multe săptămâni de Covid-19

Profesoara, al cărei cont de Twitter a fost șters între timp, a postat pe rețeaua socială, săptămâna trecută, un mesaj în care spunea că are simptome de coronavirus care persistă de săptămâni întregi.

Studenții și colegii profesoarei au spus că nu a fost o surpriză pentru ei atunci când Paola a decis să țină lecții și după ce s-a îmbolnăvit. Silvina Sterin Pensel, jurnalistă argentiniană din New York și prietenă veche a Paolei, a mărturisit că acesta i-a spus într-o conversație că este capabilă să țină lecții și că „studenții mei au nevoie de mine”.

Ea a numit moartea lui De Simone un „memento trist al faptului că virusul este real”.

Michelle Denise Bolo, o fostă studentă a Paolei, a declarat că aceasta a fost una dintre acele femei care au capacitatea de a-i inspira pe cei din jurul lor. ”Cursul ei era de la 7 dimineața, ceea ce era puțin dificil, pentru că uneori eram cam adormiți, dar toată lumea o asculta – era o nebunie. La sfârșitul cursului, nimeni nu voia să plece, toți voiam să mai stăm de vorbă despre lucrurile pe care tocmai ni le predase. Reușea să se dezvăluie, să vorbească despre ea, despre viața ei, despre pasiunile ei și despre celelalte joburi ale ei. Avea o abordare foarte personală și super profesionistă în același timp. Unii profesori sunt mai degrabă inabordabili – nu era deloc cazul ei”, a declarat Bolo.

Argentina a raportat peste 450.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și peste 9.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins, și este una dintre cele mai afectate țări din America Latină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net