Coronavirus. Argentina îşi închide graniţele până pe 31 martie

Ultima actualizare:

    Test pentru coronavirus
Test pentru coronavirus

Preşedintele Alberto Fernandez a anunţat duminică că Argentina îşi va închide frontierele şi va suspenda cursurile în toate unităţile de învăţământ pentru a încetini extinderea pandemiei de coronavirus

El a precizat că măsura vizează doar intrările, dar ieşirile de pe teritoriu rămân libere. Închiderea frontierelor şi suspendarea cursurilor vor fi în vigoare până la 31 martie. "Am închis frontierele Argentinei pentru că virusul a început să afecteze ţările limitrofe şi pentru că a fost adus de turiştii care vin din zonele de risc", a declarat Fernandez în cadrul unei conferinţe de presă la Buenos Aires după reuniunea de urgenţă a cabinetului său. 

Meciurile din liga argentiniană, suspendate

Fernandez a mai anunţat că evenimentele sportive şi muzicale vor fi suspendate şi centrele comerciale închise. 

Meciurile din Liga argentiniană de fotbal - cel mai popular sport din această ţară - se vor putea juca fără spectatori, aşa cum s-a întâmplat în weekend.                

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani - din punct de vedere statistic grupa de vârstă cea mai afectată de coronavirus - vor fi rugate să rămână acasă, a spus preşedintele Fernandez.                

Guvernul a anunţat că specialiştii în economie şi asistenţă socială din cabinetul său se vor întâlni luni pentru a studia măsurile care vizează compensaţii pentru activitatea economică în Argentina, ţară care este în recesiune din 2018 şi unde sărăcia şi şomajul sunt în creştere. 

Argentinia: 56 de persoane infectate, două decese

Numărul de persoane contaminate de coronavirus în Argentina a ajuns duminică de la 45 la 56 şi au fost înregistrate două decese în rândul celor contaminați cu noul virus. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net