Noua tulpină Covid-19 a ajuns în Italia. De ce sunt îngrijorate autoritățile din Peninsulă

Ultima actualizare:

    Noua tulpină Covid-19 a ajuns în Italiafoto: Shutterstock
Noua tulpină Covid-19 a ajuns în Italiafoto: Shutterstock

Noua tulpină britanică a virusului Covid-19, care face ravagii în marea Britanie, a fost detectată în Italia, la o persoană care locuiește în Loreto, Ancona. Interesant este faptul că pacientul nu a avut nici un contact cu vreo persoană din Marea Britanie sau care să se fi întors recent din U.K.

Surse medicale citate de presa iatliană au informat că persoana infectată cu noua mutație SARS-CoV-2 a fost supusă unui test molecular pentru a detecta COVID-19 în urmă cu câteva zile deoarece acuzase o răceală serioasă. În prezent, această persoană se află în izolare împreună cu familia sa, transmite Agerpres. „Între timp am aprofundat investigaţiile şi acum ştim că este varianta engleză”, a confirmat Stefano Menzo, directorul laboratorului din Ancona, pentru agenţia de presă Ansa.

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2, despre identificarea căreia ministrul sănătăţii Matt Hancock a informat în Camera Comunelor pe 14 decembrie, pare a fi „mai contagioasă” decât cealaltă tulpină, dar nu mai periculoasă, potrivit unor experţi.

 Noua tulpină Covid-19 a ajuns în Italia. Primele cazuri, înregistrate pe 20 decembrie

În Italia a fost detectată deja pe 20 decembrie o persoană infectată cu acelaşi tip de coronavirus detectat în Regatul Unit. Aceasta a fost plasată în izolare, conform unui comunicat al ministerului sănătăţii. Departamentul ştiinţific al spitalului Celio din Roma a raportat că genomul unui virus SARS-CoV-2 fusese secvenţiat la o persoană sosită din Marea Britanie „cu varianta identificată în ultimele săptămâni în această ţară”. Pacientul şi partenera sa sosiseră în Italia „în ultimele zile” cu un zbor care a aterizat pe aeroportul din Fiumicino şi au fost plasaţi în izolare.

Guvernul italian a suspendat duminică zborurile dinspre Marea Britanie, după ce Londra a confirmat apariţia unei noi variante a virusului, şi a interzis intrarea pe teritoriul său a persoanelor care au fost în această ţară în ultimele paisprezece zile.

Ministrul de externe Luigi Di Maio a autorizat întoarcerea italienilor care locuiesc în Marea Britanie pe baza unui test PCR efectuat cu 72 de ore înaintea revenirii şi a obligaţiei de a se carantina.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net