Noi simptome de coronavirus: confuzie, delir, agitație. Sunt prezente și la tineri

durere-de-cap.jpg

Bărbat care își ține mâna la cap
Unii pacienți bolnavi de Covid-19 prezintă probleme neurologice
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Oamenii de știință nu știu încă totul despre coronavirus. După luni bune de pandemie, s-a aflat că nu atacă doar aparatul respirator, așa cum se credea la început.

Medicii încearcă să înțeleagă acum dacă noul coronavirus afectează creierul. Doctorii din mai multe țări au raportat că pacienții care au făcut forme severe de Covid-19 au prezentat stări de confuzie, chiar delir sau au avut semne de alte tulburări mintale, relatează Digi24. Cauza rămâne deocamdată neclară.

Pacienții cu aceste simptome se vindecă mai greu

Doctorii știau deja că mai ales pacienții în vârstă puteau prezența episoade de delir în timpul spitalizării, însă au observat că aceste simptome sunt prezente și la tineri. Unii  dintre aceștia dau semne de conștiență alterată, iar acesta pare să fie singurul lor simptom. Alții dezvoltă episoade de delir mai târziu, în timpul spitalizării, iar starea lor de confuzie pare să fie mai severă și să dureze mai mult decât ar fi de așteptat. Mai mulți medici susțin că pacineții lor au prezentat episoade de delir, fără a avea legătură cu istoricul lor de sănătate mintală. Mai mult, aceștia par să aibă nevoie de mai mult timp pentru a se însănătoși. 

 

 

Citește și

Coronavirusul se comportă diferit în noile focare din China. Pacienții se recuperează mai greu

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

Loading...
 
 

Citește și