Coronavirusul se comportă diferit în noile focare din China. Pacienții se recuperează mai greu

coronavirus-china.jpg

femei cu masca de protectie pe strada in china
Specialiștii chinezi au observat că noii pacienți cu coronavirus manifestă simptome diferite față de primul val al epidemiei
foto: Shutterstock

Noile cazuri de infecție cu coronavirus confirmate în China diferă de cele din primul val al epidemiei. Astfel, perioada de incubație pare să fie mai mare, pacienții fac mai rar febră, plămânii lor sunt afectați într-o proporție mai mare, iar recuperarea este mai anevoioasă.

China a declarat, în ultimele săptămâni, focare noi de infecție, în nord-estul țării, în provinciile Jilin și Heilongjiang, potrivit Reuters, citat de Hotnews. Specialiștii au observat însă manifestări diferite ale virsului, față de primul val al epidemiei, care s-a manifestat cu precădere în Wuhan.  

Qiu Haibo, expert în terapie intensivă și membru al Comisiei Naționale de Sănătate, a spus că perioada de incubație a virusului la pacienții din nord-est este mai mare decât la cei din Wuhan, unde a apărut Sars-Cov-2.

”Asta e o problemă, pentru că acești pacienți nu au simptome. Așa că, atunci când se întâlnesc cu familiile, nu au motive de îngrijorare și ajungem la focare de infecție în familii”, a declarat Qiu la televiziunea de stat CCTV.

Citește și:

A scăpat China cu adevărat de coronavirus? Îndoieli cu privire la bilanțul real, care ar fi mult mai mare

Locurile turistice din China, luate cu asalt după ridicarea restricțiilor. 20.000 de vizitatori într-o zi

Pacienții din focarele de nord-est, de asemenea, poartă virusul mai multă vreme decât cazurile timpurii din Wuhan și au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera, a spus expertul chinez.

De asemenea, pacienții din nord-est fac mai rar febră și au tendința să le fie mai degrabă afectați plămânii, decât alte organe. Potrivit lui Qiu, virusul din focarele noi este probabil adus din străinătate, lucru ce ar putea explica aceste diferențe.

Loading...

Citește și

  • piata wuhan

    Peste 140 de oameni au murit și 6.000 sunt ținuți sub observație în spitalele din China, din cauza coronavirusului care a băgat în sperieți planeta. 11 milioane de oameni sunt blocați în Wuhan, iar întreaga provincie Hubei în care trăiesc 60 de milioane de suflete este paralizată de amenințarea virusului. Iată însă de unde a pornit totul, în urmă cu doar câteva zile.

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1