Noi descoperiri despre varianta Omicron: rată mai mare de reinfectare, dar simptome ușoare

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au făcut noi descoperiri despre varianta Omicron Sursă foto: Pixabay.com
Cercetătorii au făcut noi descoperiri despre varianta Omicron Sursă foto: Pixabay.com

Potrivit datelor colectate de către cercetătorii din Africa de Sud, varianta Omicron prezintă un risc mai mare de reinfectare, însă provoacă simptome mai ușoare decît varianta Delta. Cercetătorii atrag atenția asupra faptului că această concluzie nu este una fermă și subliniază necesitatea strîngerii datelor suplimentare.

Pentru a obţine mai rapid o imagine mai exactă a caracteristicilor variantei, cercetătorii care au efectuat studiul au cerut tuturor ţărilor să contribuie la evaluare prin transmiterea datelor lor către organizaţie. Pentru a combate mai bine varianta Omicron, directorul OMS a cerut, de asemenea, tuturor ţărilor să-şi continue eforturile în ceea ce priveşte vaccinarea şi restricţiile.

Mai mult decît atît, directoarea ştiinţifică a OMS, dr. Soumya Swaminathan, a revenit asupra studiilor preliminare publicate în ultimele zile care par să arate că varianta face vaccinul de la Pfizer şi BioNTech mai puţin eficient, şi a cerut cea mai mare prudenţă în interpretarea lor.

Citește și:

Ce arată primele studii despre efectele Omicron. Cercetătorii din Africa de Sud au concluzii optimiste

Care este legătura dintre tulpina Omicron și virusul răcelii comune

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net